Sprukts skal sprudle for OIK


Sprukts skal sprudle for OIK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NY LETTE: OIK hentede 22-årig lettisk center lige før transfer-deadline

ISHOCKEY: OIK nåede det akkurat kort før deadline i weekenden.

Fynboerne har forstærket sig med endnu en udenlandsk forward for at stå stærkt rustet til de sidste vitale grundspils-kampe og ikke mindst slutspillet.

Det er den 23-årige lettiske center Janis Sprukts, der skal sprudle med sit venstrehånds-svirp for fynboerne.

I går fejrede Sprukts foreløbig sin fødselsdag i den lettiske landsholdstrup, der som Danmark - og OIK's Alexander Sundberg - deltager i EIHC-turneringen i Norge.

- Vi var tidligt i forløbet i bestræbelserne på at hente en ny center stødt på Sprukts navn, men på det tidspunkt vurderede vi, at han var lige grøn nok. Da vi så nåede de døende minutter, inden markedet lukkede, slog vi til, siger manager Ole Andersen.

Sprukts er sulten

Han har talt med Alexander Macijevski og ikke mindst med letternes svenske landstræner Curt Lindström, der har vundet både guld og sølv for de blå-gule.

- Sprukts er en meget ambitiøs og loyal sportsmand, og det hæfter vi os ved, når vi nu ikke kan hente erfaringens mand. Han har trods alt 2 A-VM-kampe for Letland, og det siger en del om niveauet, mener Ole Andersen.

Sprukts har spillet tre sæsoner i SM-Liigaen i Finland for Lukko Rauma, inden han var aktiv i den canadiske juniorrække hos Acadie-Bathurst.

Senest har han dog tilbragt tiden hjemme i Riga, hvor han har spillet for ASK Ogre.

- Erfaringen siger dog, at østlændingene gerne vil ud og opleve den bedre levevis, som vi kan tilbyde, siger Ole Andersen.

Lette vejer 102 kilo

OIK-manageren regner med, at letten skal gå ind i holdets anden angrebskæde.

- Det er en stor gut på 102 kilo, som man ikke uden videre flytter rundt med, tilføjer Ole Andersen om den alt end lette lette.

OIK er nu noteret for otte udlændinge, selv om dansk ishockey til stadighed holder brandtaler om at holde tallet i ave af hensyn til udvikling af danske talenter.

- Men vi har intet at skamme os over, hvis vi sammenligner os med andre hold i ligaen.

Sprukts er hentet, fordi André Faust har "meldt sig ud" med sin kroniske hovedpine.

- Desværre kommer Sprukts først til Odense om en uge, men han når at træne en enkelt aften før Aalborg-kampen, oplyser manageren.

Letten lander næste søndag aften i Odense og træner mandag inden tirsdagens vitale hjemmematch mod Aalborg.

- Men han er vant til som landsholdsspiller at stryge direkte ind sammen med spillere, han ikke til daglig spiller sammen med, mener Ole Andersen.

Sprukts skal sprudle for OIK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce