Sporten festede i forbindelse med DR's store gallashow Sport 2017 i Jyske Bank Boxen i Herning, lørdag aften, hvor Viktor Axelsen blev kåret som Årets Sportsnavn.

Han tog samtidig BT Guld-prisen for sit VM-guld i herresingle.

Showet med blandt andet uddeling af 12 priser havde badmintonspilleren, mr. GOG, Poul Syberg, og Christian Eriksen som nogle af prisfavoritterne, og de fynske profiler slog til på heden.

Sport Fyns Karsten L. Sørensen var på plads i Jyske Bank Boxen og tweetede live fra det hele:

Speedwaykøreren Nicki Pedersen vandt begge store priser – Årets Sportsnavn og BT Guld - i 2003 og cykelrytteren Lasse Norman Hansen i 2012, men de store priser er næppe nogensinde vundet så overbevisende.

Det var en historisk kåring af den 24-årige fynske verdensmester i badmintonens herresingle. Viktor Axelsens point til BT Guld var 102 – den nærmeste forfølger, tennisspilleren Caroline Wozniacki, fik 44. Det er uhørt suverænt.

Viktor Axelsen var selv fraværende under kåringen, men Sport Fyn fik en kort kommentar fra hans far og manager, Henrik Axelsen.

Jeg er stolt og rørt, sagde han under aftenens show.

Det var i det hele taget en stor fynsk aften i Herning, hvor mr. GOG, Poul Syberg, blev hyldet som Årets Energibundt og Christian Eriksen som Årets Mandlige Fodboldspiller.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Viktor Axelsen tager prisen som Årets Sportsnavn

Viktor Axelsen tager prisen som Årets Sportsnavn

Badmintonstjerne vinder pris for årets sportspræstation

Badmintonstjerne vinder pris for årets sportspræstation

Viktor Axelsen er favorit til hæder efter jubelår

Viktor Axelsen er favorit til hæder efter jubelår