Spindelvæv og brunt vand i Samara

Lobbyen på Hotel Volga i Samara. Foto: Leif Rasmussen

Spindelvæv og brunt vand i Samara

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMARA: Den jordslåede duft allerede i lobbyen på Hotel Volga i Samara satte sig i næseborene, da Deres udsendte checkede ind kl. 02 natten til onsdag efter den pænt lange tur fra Anapa til Moskva og videre 1000 kilometer øst på til byen, der var base for Sovjetunionens Sojuz-program, som sendte Jurij Gagarin ud i rummet som den første mand i verden i 1961.

Fire år forinden var hunden Laika blevet sendt ud i rummet som forsøg. Sovjetrusserne rejste i årtierne efter med historien om, at Laika var sovet stille ind i rumkapslen efter en uge, men sandheden var en anden. Laika døde efter blot fem-syv timer af stress og varme og nåede 2570 cirkulationer om jorden som lig.

Samme skæbne overgik trods alt ikke reporteren, da han åbnede døren til værelse 514. Ganske vist blev ens ankler viklet ind i et net af spindelvæv og det var nødvendigt efterfølgende at dræbe en stor edderkop i det markant ildelugtende værelse. Om morgenen var det nødvendigt at lade bruseren løbe tre-fire minutter, indtil det ikke længere var brunt. Håber det bare var rust og ikke afføring fra Volga-floden, der ligger 30 meter fra hotellet.

Flyveturen med det splinternye Aeroflot-fly fra Anapa var ellers fin. Putin har intensiveret fly-produktionen op til VM og Aeroflots rygte fra 80'erne har intet med virkeligheden at gøre længere. De er top-moderne.

Den unge stewardesse Ekatarina havde fået ansvaret for de blot otte sæder på første klasse, mens Alla og Irma klarede folket på monkey class. Lad os nøjes med at sige, at de så mere erfarne ud end Ekaterina. Alla lignede sådan en hyggelig madmor, der omgående ville tænde op for samovaren, hvis hun fik uventede gæster. Der skete så det underlige, at hendes navneskilt forsvandt, da hun trak i redningsvesten. Altså da hun viste, hvordan man tog sådan en på. Mere mystisk var det, at også Irmas skilt pludselig var væk, mens Ekatarina beholdt sit på under hele flyvningen til Moskva. Moskovitterne, der havde været på badeferie i Anapa, klappede med stor eufori, da kaptajnen stensikkert satte hjulene på asfalten.

Det blev lige til en halvleg fra Rusland-Egypten på O'Learys i lufthavnen i Moskva, inden turen gik videre til Samara med endnu et fly.

Udsifgten fra Hotel Volga viser typisk russisk byggeri, der skal indikere storhed. Foto: Leif Rasmussen
Udsifgten fra Hotel Volga viser typisk russisk byggeri, der skal indikere storhed. Foto: Leif Rasmussen

Spindelvæv og brunt vand i Samara

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce