Spillerne tager magten i GOG-fallitbo

Advokat Lemmy Fialin, Svendborg, blev ikke kurator i GOG Svendborgs konkursbo.
Foto: Jørgen Hansen

Spillerne tager magten i GOG-fallitbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndbold Spiller Foreningen stillede med spillerkrav på 16,5 millioner kroner i skifteretten og fik valgt sin advokat­forbindelse som oprydder i GOG-konkursboet. Dermed blev den midlertidige bestyrer af  konkursboet, Lemmy Fialin fra Svendborg, slået af banen.

Håndbold: De tidligere liga­spillere i GOG Svendborg TGI A/S får deres vilje, når det gælder oprydningen i det fallitbo, der sendte dem på gaden.

Skifteretten i Svendborg besluttede i går, at det bliver advokatfirmaet Kromann & Reumert, der som kurator skal udrede de økonomiske tråde i konkursboet og som også skal tage stilling til, om selskabets tidligere direktion og bestyrelse kan gøres ansvarlig for den sydfynske håndboldstoltheds økonomiske ruin.

Kromann & Reumert er Håndbold Spiller Foreningens officielle advokatforbindelse - som det fremgår af foreningens hjemmeside - og allerede da konkursen blev afsagt i skifteretten 26. januar foreslog Peter Henriksen, tidligere landsholdsmålmand, netop Kromann & Reumert som kurator på spillernes vegne.

Med skifterettens beslutning i går er den lokale advokat og GOG-konkursboets midlertidige bestyrer, advokat Lemmy Fialin, Svendborg, sendt ud i mørket. Fialin var i en årrække frem til november 2006 medlem af GOG’s bestyrelse og har blandt andet også været klubbens advokat.

Nøgtern matematik

Det er i realiteten nøgtern matematik, der betyder, at de tidligere ligaspillere vandt valget til kurator. Ifølge konkursreglerne er det - populært sagt - normalt den kreditor/de kreditorer, der har flest penge i klemme, der får deres vilje med hensyn til kurator.

Ved mødet i skifteretten i går anmeldte spillerforeningen, der altså pegede på Kromann & Reumert som kurator, krav på spillernes vegne over for konkursboet på ikke mindre end 16,5 millioner kroner. Til sammenligning ligger kravet fra Lønmodtagernes Garantifond (LG), der pegede på Lemmy Fialin, på små fem millioner kroner.

Dommeren gav i skifteretten udtryk for udelukkende at have lagt vægt på matematikken i sin afgørelse.

Kritisk Fialin

Lemmy Fialin er kritisk over for valget af en kurator, som er officiel advokatforbindelse for en af boets store kreditorer.

- Jeg havde foretrukket, at man havde ladet Kammeradvokaten få hele opgaven - altså både som udreder af økonomien i boet og som den part, der skulle vurdere et eventuelt direktions- og bestyrelsesansvar, siger Lemmy Fialin.

På spørgsmålet, om han ikke har den vurdering, fordi han tabte valget - og om han ikke selv kunne være endt i en interesse-konflikt som tæt knyttet til klubben, svarer Fia­lin:

- Valget var ren matematik. Så sådan var det. Og med hensyn til en eventuel interessekonflikt lå det i luften, at hvis jeg skulle være kurator, så ville netop den del, hvor bestyrelse og direktion skulle vurderes, blive overladt til kammeradvokaten.

Fyens Stiftstidende forsøgte i aftes at få en kommentar fra Kromann & Reumert for at stille spørgsmål om en eventuel interessekonflikt på grund af firmaets nære tilknytning til spillerforeningen. Firmaets officielle presseansvarlige, Sille Stener, var imidlertid på ferie, og det var ikke muligt at få kontakt til andre repræsentanter for firmaet.

Flere sæsoner frem

Lemmy Fialin sætter i øvrigt et stort spørgsmålstegn ved kravet på de 16,5 millioner kroner fra spillerforeningen. Han vurderer, at spillernes krav realistisk ligger på mellem syv og 14 millioner kroner. Fialin erkender dog, at kravet fra spillerforeningen under alle omstændigheder realistisk er højere end de små fem millioner kroner fra Lønmodtagernes Garantifond.

Når kravet fra spillerforeningen - altså spillerne - er så markant, er baggrunden, at flere af de dyre kontrakter med stjernespillere som Kasper Nielsen og André Jørgensen rakte flere sæsoner frem i tiden.

Spillerne tager magten i GOG-fallitbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce