Speedwaykalender på plads: Team Fjelsted vil køre med om medaljer

Eufori i minutterne efter, at Team Fjelsted var blevet dansk holdmester 2017 i Slangerup. Kaptajn Peter Kildemand hilser på fans, mens der er omfavnelser fra holdleder Morten Svendsen, der i øvrigt også leder holdet i den nye sæson. Foto: Lasse Hansen

Speedwaykalender på plads: Team Fjelsted vil køre med om medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske superligaklub i speedway indleder den nye sæson på udebane - 4. maj mod Holstebro Elite. Første hjemmematch er 16. maj og også mod Holstebro.

Speedway: Sæson 2017 blev stor for Fjelsted Speedway Klub og Team Fjelsted, der er den professionelle del af klubben. Det blev nemlig til ligaguld, da Superfinalen blev kørt i Slangerup - det første ligamesterskab til klubben på Vestfyn i 22 år.

- Vi vil selvfølgelig gerne tage guldet igen, men vi ved, at konkurrencen bliver hård. Men målet er i hvert fald, at vi kører med om podiet, siger Annette Vesterskov, formand for Fjelsted Speedway Klub, om den nye ligasæson, som indledes 2. maj med et vestjysk brag mellem Esbjerg Vikings og Region Varde Elitesport og som slutter med Superfinalen 19. september.

Munkebo Scorpions - dansk mester i 2015 - er ligesom i 2017 væk som ligaprojekt i den nye sæson. Det vil sige, at ligaen består af syv klubber. Ud over Team Fjelsted er det: Esbjerg Vikings, Region Varde Elitesport, Team Holstebro Elite, Holsted Tigers, Slangerup Speedway Klub og Grindsted Liga.

Team Fjelsted indleder sæsonen med to matcher mod Team Holstebro Elite - først på udebane, 4. maj, og i første hjemmematch på anlægget på Vestfyn, 16. maj. Fynboernes sidste hjemmematch i grundserien bliver 22. august mod Grindsted Liga, mens sidste match i grundserien for Team Fjelsted bliver på den svære udebane i Esbjerg, 29. august.

Der køres semifinale 12. september og Superfinalen, hvor DM-titlen 2018 finder sin ejermand, afvikles 19. september.

Sådan kører Team Fjelsted i 2018
Team Fjelsteds matcher i ligaens grundserie køres således:4. maj: Holstebro Elite-Team Fjelsted.

16. maj: Team Fjelsted-Holstebro Elite.

23. maj: Holsted Tigers-Team Fjelsted.

30. maj: Team Fjelsted-Holsted Tigers.

1. juni: Region Varde Elitesport-Team Fjelsted.

13. juni: Slangerup Speedway Klub-Team Fjelsted.

20. juni: Team Fjelsted-Region Varde Elitesport.

27. juni: Team Fjelsted-Esbjerg Vikings.

8. august: Team Fjelsted-Slangerup Speedway Klub.

15. august: Grindsted Liga-Team Fjelsted.

22. august: Team Fjelsted-Grindsted Liga.

29. august: Esbjerg Vikings-Team Fjelsted.

Der er semifinale 12. september og Superfinale 19. september.

Kalender lagt på en aften

Sæson 2017 blev atypisk med mange aflysninger og flytning af matcher på grund af regnvejr og dermed ødelagte baner. Det gjaldt ikke mindst for Team Fjelsted. På den baggrund var der i efteråret overvejelser om at strække sæsonen ud og for eksempel køre de første matcher i slutningen af april. Men den nye kalender ligner til forveksling 2017-kalenderen - altså med nogenlunde de samme terminer.

- I starten af maj er vi sikre på, at banerne er helt klar. Vi forventer også, at det våde vejr i 2017 var et ekstremt tilfælde. Og det er under alle omstændigheder svært at ændre på terminerne, fordi vi også har den internationale speedwaykalender at tage hensyn til, siger Annette Vesterskov, der også er formand for ligaforeningen - den forening, der stå for planlægningen af kalenderen for ligamatcherne.

- Kalenderen blev stort set lagt på en aften, hvor direktørerne for samtlige klubber var samlet, som Annette Vesterskov forklarer.

Også i 2018 vil Team Fjelsted hovedsageligt køre dansk - og fynsk. Lidt utraditionelt vil holdet - i hvert fald i starten - stille uden en C-kører og i stedet med to D-kørere. Line up vil fra sæsonstart se således ud: Peter Kildemand (A og kaptajn), Anders Thomsen (B), Frederik Jakobsen (B), Christian Thaysen (D) og Jason Jørgensen (D).

Kommunal grund

Der er en stor nyhed, når Team Fjelsted tager imod publikum i den nye sæson. Som tidligere omtalt har Middelfart Kommune overtaget den grund, hvor Fjelsted Speedway Center ligger, efter at kommunen er blevet enig med en privat lodsejer. Det vil lette klubbens økonomi og åbner samtidig for en renovering af hele anlægget på sigt.

- Den kommunale overtagelse er virkelig en stor ting for os, siger Annette Vesterskov, der blandt andet håber, at en løbende renovering betyder, at der på et tidspunkt bliver etableret et lysanlæg på banen.

Speedwaykalender på plads: Team Fjelsted vil køre med om medaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce