Speedway-liga kører forbi Fyn


Speedway-liga kører forbi Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOMMESMERTER: Trods de stolte traditioner kan de fynske klubber ikke længer være med

SPEEDWAY: Mangel på sponsorer, kørere og dårlig økonomi.

Det er årsagen til, at de fynske speedwayklubber ikke er med i den nye Danish Open Speedway League. Klubberne der skal dyste på de sorte slagger er fem overlevende Superliga-klubber: De fire jyske klubber Brovst, Outrup, Herning, Holsted og sjællandske Slangerup, samt Kaparna fra Göteborg og Güstrow fra Tyskland.

Hverken Odin eller speedwayklubben i Fjelsted, der har fostret en af sportens største internationale navne nogensinde, Jan O. Pedersen, har magtet den opgave, det er, at have et hold i den bedste danske liga.

- Vi har hverken medlemmer eller økonomi til at være med. Sponsorkronerne går til for eksempel OB i stedet for os, og vi har ikke nok frivillige til at arrangere ligakørsel, siger Anne Grete Stensdal, formand for Odin, der i dag har omkring 70 medlemmer.

Odin kørte i 1999 og 2000 i Superligaen med et hold kørere fra Fjelsted, der var gået ned økonomisk. Odin kom ud af sidste sæson med en gæld på 26.000 kroner til Danmarks Motor Union, og underskuddet betyder, at klubben i år end ikke har et hold i 500 kubik-klassen. De satser i stdet på at opfostre nogle nye talenter, der kan følge i Erik Gundersen, Hans Nielsen og Ole Olsens fodspor.

Speedwayklubben i Fjelsted har været med til at oplære en af Danmarks bedste kørere i dag - den 23-årige Brenderup-knægt Nicki Pedersen, der har kvalificeret sig til Grand Prix-turneringen, der gælder VM-titlen.

Nicky Pedersen stiller i dag op for Brovst og sørger dermed for i det mindste ét fynsk islæt i den nye speedway-liga.

Fjelsted har i denne sæson, der begynder til april, et hold i den laveste turnering for cykler med 500 kubik - 2. division, hvor de kommer til at konkurrere med Munkebo.

- Vores økonomi kører fint. Men om vi en dag kan komme med i ligaen igen afhænger af, om vi kan få en sponsor og flere kørere, siger Ove Clausen, talsmand fra Fjelsted Speedway Klub, der fik økonomien gasset op, da Karl Elmer Madsen købte Fjelsted Speedwaycenter for at udleje det billigt til klubben.

Håndsrækningen gør umiddelbart Fjelsted Speedway Klub til det bedste fynske bud på en kommende deltager i Danish Open Speedway League.

Speedway-liga kører forbi Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce