Spartacus klar til at vælte muren


Spartacus klar til at vælte muren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I cykelkredse har den schweiziske tempospecialist Fabian Cancellara fået øgenavnet Spartacus efter den gladiator, der i årene 73-71 før Kristi fødsel stod i spidsen for et slaveoprør mod romerne. Onsdag skal Spartacus så forsøge at vinde slaget ved fæstningsværket Den Kinesiske Mur, når OL i enkeltstart afvikles.

De fleste peger på Cancellara som den store favorit til guldet, og Team CSC Saxo Bank-rytteren gjorde sit til at få forventningerne i vejret, da han i linjeløbet vandt bronze.

En af de ryttere, der peger på Cancellara som favorit, er Chris Anker Sørensen, der også har Bjarne Riis som arbejdsgiver og derfor har et godt kendskab til schweizeren. Og han fremhæver et holdløb i Tyskland tidligere på sæsonen som et eksempel på, hvad den dobbelte verdensmester rummer af kvaliteter.

- Vi vandt løbet, efter Fabian havde taget halvdelen af føringerne. Da der manglede fire kilometer igen tog han en kæmpeføring over tre kilometer, hvorefter han satte sig bagest. Bobby Julich førte så 200 meter, men må slå ud, og Jens Voigt kunne klare 100 meter, inden Fabian kørte frem fra bageste position, og trak os de sidste 700 meter ind mod mål, husker Chris Anker Sørensen, der også skal køre enkeltstarter ved OL.

- Han er god til at køre ligeud, men han er også en rigtig god tekniker. Når vi træner på vores enkeltstartscykler, kan vi ikke følge med ham i svingene, fordi hans teknik er så god, siger danskeren.

Den danske landstræner, Lars Bonde, har et indgående kendskab til Fabian Cancellara, og han har i mange år vidst, at schweizeren ville blive den tempokonge, som han er nu.

- Jeg var dansk juniorlandstræner, da Cancellara var yngre. Dengang blev han to år i træk juniorverdensmester, og det sker stort set aldrig, at en førsteårs junior vinder VM, men det gjorde han. Han havde samme flotte stil på cyklen dengang, og er født til at køre tempokørsel, på samme måde som Chris Anker Sørensen er født til at køre i bjergene, siger Lars Bonde.

Efter linjeløbet i lørdags vurderede en anden af Fabian Cancellaras danske holdkammerater, Nicki Sørensen, at Cancellara ville kunne vinde den samlede sejr i Tour de France, hvis han tabte sig nogle kilo. Så langt rækker Chris Anker Sørensens tillid dog ikke.

- Der er jeg uenig med Nicki. Fabian vejer omkring 84 kilo, og hvis han skal køre med i bjergene, så skal han ned på 74 kilo. Han kan ikke tabe 10 kilo fedt, så han skal også af med nogle muskler, og så mister han på enkeltstarten. Han skal passe på med ikke at gabe over for meget, og det også flot, hvis man kan vinde VM i enkeltstart 10 år i træk, lyder rådet fra Chris Anker Sørensen.

Spartacus klar til at vælte muren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce