Stor ros til Søren Kragh Andersen fra sportsdirektør i Team Sunweb, der netop har langtids-forlænget med det fynske stortalent.

Cykling: Det fynske stortalent, Søren Kragh Andersen, var et varmt emne til dette års udgave af Tour de France for sit tyske hold, Team Sunweb.

- Ja, Søren var en særdeles hed kandidat til dette års Tour. Han ville have være en godt lead out-mand for Michael Matthews, konstaterede Team Sunwebs australske sportsdirektør, Luke Roberts, foran teamets bus kort tid efter, det var lørdag var blevet officielt, at 22-årige Søren Kragh forlænger sin aftale med Sunweb i yderligere tre år. Kragh kører for øjeblikket sin anden sæson for teamet.

Fynboen blev altså imidlertid valgt fra til sidst, men han kommer måske allerede med i næste års udgave af det profilerede etapeløb.

- Man vil givet se Søren i Touren inden for de nærmeste år. Muligvis allerede næste år. Vi kører ham igennem nogle udviklingstrin, og det går rigtig godt, så vi er glade for at have fået hans underskrift på en længerevarende kontrakt. Søren er en ung fyr med et kæmpe potentiale. Han har en god aggressivitet og god power, lød det fra Luke Roberts, der tilføjede, at han på sigt godt kan se Søren Kragh som teamets førstesprinter. 

Fynboens gode sæson

Søren Kragh har haft en god sæson - blandt andet med en etapesejr i Tour of Oman og som en stærk hjælperytter i forårsklassikerne.

Til Team Sunwebs hjemmeside siger Søren Kragh:

- Jeg har allerede lært meget i den tid, jeg har været på holdet. Ikke kun sportsmæssigt men også om mig selv. Jeg føler mig godt tilpas på holdet og godt tilpas med den måde, jeg bliver udfordret. Samarbejdet og holdånden er også vigtig for mig. Mine første to år har været spændende, og jeg ser frem til at udvikle mig sammen med holdet. 

  • Af: