Slagsmål om sympatikonflikt


Slagsmål om sympatikonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Ni LO-forbund har varslet sympatikonflikt, hvis spillerne går i strejke, men der er fortsat stor uenighed om, hvor hårdt denne sympatikonflikt kan ramme. Det stod klart i aftes, efter at LO kom med en ny varsel om sympatikonflikt mod de danske fodboldklubber.

Arbejdsgiverne og Divisionsforeningen har hele tiden ment, at en sympatikonflikt kun kan ramme klubbernes fodboldaktiviteter, hvilket vil gøre sympatikonflikten overflødig, da der alligevel ikke spilles fodbold under en strejke. LO-forbundene vil eksempelvis også ramme koncerter og alle de andre aktiviteter, klubberne arbejder med. Divisionsforeningen og Dansk Arbejdsgiverforening protesterede i sidste uge, da den første udgave af det andet sympatikonfliktvarsel blev sendt af sted, og LO accepterede at komme med en ny udgave af varslet, men det ser ikke meget anderledes ud end det første.

- Sympatistrejken kommer til at ramme alle klubbernes aktiviteter og ikke kun dem, der har med fodbold at gøre. Det betyder eksempelvis, at en koncert i Parken vil blive ramt. Det var kun på grund af rent tekniske årsager, at vi skulle lave et nyt varsel. Vi kan ramme alle aktiviteter, og her støtter vi os til Arbejdsrettens praksis, siger Rune Nørgaard, der er informationschef i LO.

Hvis de forskellige arbejderforbund kan lamme hele butikken i f.eks. Parken Sport & Entertainment (selskabet bag FCK), så står Spillerforeningen med et stærkt våben i de igangværende forhandlinger i Forligsinstitutionen om en ny overenskomst. I den anden lejr giver man sig ikke og er lodret uenig i LO's fortolkning af reglerne.

- Vi skal lige kigge lidt nærmere på det for at se, om LO ikke igen bare har begået en fejl. Vi fastholder, at de kun kan ramme fodboldaktiviteterne og ikke andet. Hvis de tænker sig om, så vil de indse, at de har misforstået sagen. Konfrontationen er der stadig, og vi vil reagere hurtigst muligt. Sagen kan i sidste ende komme i Arbejdsretten med et erstatningskrav fra vores side, siger kommunikationschef Carlos Lassen fra arbejdsgiverforeningen HTS (Handels, Transport, og Serviceerhvervene), hvor Parken Sport & Entertainment er organiseret.

Ved siden af debatten om omfanget af sympatikonflikten fortsætter forhandlingerne om overenskomsten.

Her til morgen mødes Spillerforeningen og Divisionsforeningen for tredje gang i Forligsinstitutionen i et forsøg på at nærme sig hinanden. Hidtil virker det ikke som om, at der er sket store fremskridt. En eventuel strejke kan bryde ud den 19. august.

Slagsmål om sympatikonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce