Kaptajn Joakim Nettelbladt fik i forlængelsen en personlig straf, da han protesterede kraftigt over den forudgående to-minutters straf til Simon Grønvaldt. Bulldogs-lejren mente, at udvisningen af Grønvaldt var alt for hård på det tidspunkt af kampen.

Det blev et drama af det helt store, da Odense Bulldogs tvang Herning Blue Fox ud i forlængelse i syvende og afgørende kamp i kvartfinale-serien.
I en kulissen med næsten 3300 tilskuere var det Kyle Essery, der listede pucken ind over stregen i syvende minut af overtiden.

Kort forinden havde Odense netop overstået et box-play med dygtighed og fight. Det var opstået, da backen Simon Grønvaldt blev sendt i boksen med en to-minutters-udvisning i en omdiskuteret scene, hvor man i odense-lejren mente, at dommen var for hård på et tidspunkt, hvor der normalt skal meget til, før spillere sendes i boksen. Det gælder både slutminutter af den ordinære spilletid og en forlængelse.

Dommen fik kaptajn Joakim Nettelbladt til at købe ind på sen og protestere kraftigt Normalt er der lang snor til en kaptajn, men dommerne kvitterede her med at sende Nettelbladt i boksen under stor applaus fra hjemmeholdets fans.

Det var et slag for Bulldogs at skulle undvære den bedste back i denne fase, og kort efter slutfløjtet var der stor frustration i Odense-lejren.
Den uforlignelige fighter Dale Mitchell skøjtede flere gange frem mod dommeren for at protestere, men blev holdt tilbage af holdkammerater, inden gemytterne faldt ned, og holdet koncentrerede sig om at sige tak til fansene for stærk støtte i sæsonen.

Odense Bulldogs var i første tredjedel af kampen og tiltagende i 3. periode konstant fremme med et aggressivt pres på Blue Fox, og skudstatistikken på 38-25 afslører presset, men Simon Nielsen i Blue Fox-buret var fremragende.

Men de samme var dog Tad Galansky i Odense-buret, selv om han ved de to scoringer var lidt uheldig med pucke, der strøg rundt om skøjterne. men Galansky havde alene i forlængelsen en fantomredning, da han kastede sig på tværs.

Allerede ved Hernings føring var Dale Mitchelll tæt på at stikke fra hjemmeholdet, men blev indhentet, og det udløste en kontra, som igen endte med en Herning-scoring. Det var tæt og intenst hele vejen.

I 2. periode viste Herning mere offensiv, og Galansky viste sit talent.

I 3. periode pressede Bulldogs hårdt, men det så ud til at være forgæves, indtil Bulldogs tog målmanden ud og sendte en ekstra markspiller ind. og Sean Wiles serverede en fremragende pasning til Joakim Nettelbladt, der udlignede.

Og så kom forlængelsen og Kyle Esserys sejrsmål.

Allerede lørdag vil de fleste udlændinge indlede forberedelserne til hjemrejse og sommerferien. Sæsonen er slut. Efter påske indledes sommertræningen for danskerne, og så er det spændende hvilke spillere, der dukker op efter sommerferien.

Bulldogs-formand Flemming Hartvig Pedersen var skuffet over nederlaget i Herning.

- Vi havde en målsætning om at komme i semifinalen. Det har vi altid, men jeg vil ikke betegne sæsonen som en fiasko. Vi har i denne sæson haft et hold, som har haft stor udstråling. Vi har haft en nordamerikansk stil, hvor der er spillet hårdt lige til stregen, men heller ikke længere.

- Efter nogle tynde år har vi præsenteret et hold, der ofte har begejstret, og vi vandt pokalturneringen. Så var det 50-50, hvem der gik videre af Herning eller os.

- Det havde været stort sportsligt og fint økonomisk at komme i semifinalen, men vi har indrettet vores økonomi, så vi stadig er sund klub, selv om vi ikke kom videre. Men selvfølgelig ville det have alle tiders med en semifinaleserie mod eksempelvis Sønderjyske, sagde formanden i Herning få minutter efter slutfløjtet.

- De var potentiale i holdet til at nå endnu længere, men ingen kan laste dem for fighten og indsatsen i Herning. et var en helt anden sag, end i de foregående sæsoner, og vi har i denne sæson virkelig slået Bulldogs-navnet fast i medierne, og der har været meget fokus på vores klub.

Efter 45 kampe i grundspillet og syv kampe i slutspillet var sæsonen slut.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Herning snupper semifinaleplads i drama mod Odense

Herning snupper semifinaleplads i drama mod Odense

Dramatisk kvartfinale: Følg Bulldogs live

Dramatisk kvartfinale: Følg Bulldogs live