Skriften på væggen siger succes

18-årige Line Jørgensen flytter pr. 1. juli fra København til noget mere rolige omgivelser i Svendborg for at tørne ud for GOG i den kommende sæson. Her har Line Jørgensen dog fundet noget hjemmevant - storby-graffiti i den sydfynske idyl.
Foto: Tim K. Jensen

Skriften på væggen siger succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et af landets største håndboldtalenter er klar til at tørne ud for GOG, men først venter to skæbnekampe mod Tyrkiet.

HÅNDBOLD: Hun har aldrig spillet i håndboldligaen.

Alligevel kan hun i morgen i tyrkiske Ankara - når Danmark spiller den første af to kvalifikationskampe til EM i Makedonien til december - få central betydning.

Landstræner Jan Pytlick kalder hende "et af de allerstørste håndboldtalenter i dansk kvindehåndbold nogensinde". Og Pytlick tilføjer, "at han er hamrende ligeglad med, hun kun er 18 år og aldrig har været ligaspiller - hun er bare med mod Tyrkiet!".

Hun ser nærmest lidt betuttet ud over al virakken - 18-årige Line Jørgensen fra 1. divisionsklubben BK Ydun i København. Der er pressemøde i Svendborg forud for de to skæbnekampe mod Tyrkiet, og selv om det er det første rigtige, større pressemøde, Line Jørgensen er med til, så får hun stor opmærksomhed. Også fordi hun tiltræder en tre-årig kontrakt i GOG fra den kommende sæson.
18-årige Line Jørgensen - nyt megatalet til GOG's damer.
18-årige Line Jørgensen - nyt megatalet til GOG's damer.
Foto: Tim K. Jensen

Store perspektiver

I den forbindelse fortsætter Jan Pytlick med de store ord:

- GOG's kontrakt med Line er det største kup af en dansk klub i professionel kvindehåndbold i lang tid! Hun har et fantastisk skud (endog med venstre hånd!, red.) - og så dækker hun også godt op. Line bliver en af de centrale spillere hen mod EM 2010 i Danmark-Norge.

Fra Line Jørgensen lyder det med et stort smil:

- Jeg er selvfølgelig glad for de ord, og jeg glæder mig vanvittigt meget både til at spille afgørende kampe på landsholdet og til at komme i gang i GOG. Og jeg har en lejlighed fra 1. juli. Jeg skal have Malenes gamle lejlighed!.

Og det er altså Malene Dalgaards lejlighed midt i Svendborg, Line Jørgensen taler om. GOG-fløjen Malene Dalgaard spiller fra den kommende sæson nemlig i Ikast-Bording.

Det er første gang, Line Jørgensen skal bo selv - og ud over at spille hos GOG skal hun også afslutte sin gymnasieuddannelse på Svendborg Gymnasium.

- Der bliver nok at se til... Men det er der også allerede i år, lyder det fra Line Jørgensen, der ud over EM-kvalifikationskampene mod Tyrkiet også har et par eksamensfag, hun lige skal have afsluttet i det københavnske.

Pressemødet foregår på Svendborg Vandrerhjem, der har været centrum for kvindelandsholdets forberedelser til de to kampe mod Tyrkiet - altså i morgen i Ankara og med returkamp i Århus på fredag.

Grafitti og busser

- Graffiti har vi også i København, lyder det fra Line Jørgensen, da fotografen har fundet stedet, hvor han vil tage dagens "skud" af det unge supertalent - op af en graffitimur. Lidt efter tilføjer Line Jørgensen dog:

- Men busserne i Svendborg. De går godt nok ikke ret tit i forhold til København... Der er noget mere stille på Sydfyn end i hovedstaden!

Men mon ikke Line Jørgensen får nok at få tiden til at gå med? Som hun fortæller:

- Nu skal jeg stå på egne ben - jeg er altid blevet vartet op hjemme. Har fået mit træningstøj vasket af min mor, og maden har altid stået på bordet. Rent faktisk har jeg aldrig prøvet at lave mad!

Mon de ikke får julelys i øjnene hos personalet i cafeteriaet i Gudmehallerne over den oplysning?

Skriften på væggen siger succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce