Skiskytte sikrer Norge jubilæumsguld


Skiskytte sikrer Norge jubilæumsguld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skiskytten Tora Berger vandt kvindernes 15 kilometer individuelt ved vinter-OL i Vancouver. Det er Norges guldmedalje nummer 100 ved vinter-OL gennem historien.

De norske skiskytter har indtil videre ikke kunnet leve op til de tårnhøje forventninger, men torsdag kom den første guldmedalje i hus ved vinter-OL i Vancouver.

Og det blev en guldmedalje, som vil blive husket, da Tora Berger strøg til tops på 15 kilometer individuelt.

Det var hendes første guldmedalje ved et stort mesterskab, men det var samtidig Norges guldmedalje nummer 100 ved vinter-OL gennem tiden.

Kasakheren Elena Khrustaleva vandt sølv 20,7 sekunder efter Berger, mens hviderusseren Darya Domracheva tog bronze 28,2 sekunder efter vinderen.

28-årige Berger, som havde startnummer to, var fantastisk skydende på tre af de fire skydninger, og først på den sidste stående skydning havde hun en enkelt forbier, som kostede et strafminut.

Favoritterne i feltet skød dog forbi på stribe, men alligevel måtte Berger længe stå og være ængstelig for, om guldet skulle glippe.

Det skyldtes den 23-årige polak Weronika Novakowska, som gik ind til den sidste stående skydning med en solid guldchance.

Nerverne spillede dog den unge polak et puds, og med sin første forbier blev hun sendt tilbage på en samlet femteplads.

Tysklands Magdalena Neuner, guldvinderen i 10 kilometer jagtstart, havde en dårlig dag. Med tre forbiere endte hun som nummer 10, små to minutter efter Tora Berger.

Skiskytte sikrer Norge jubilæumsguld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce