Skæbnedag for dansk idræt


Skæbnedag for dansk idræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag kan seks medaljemuligheder ved OL ryge. Men helt så galt går det næppe. Størst tiltro til roerne.

De danske medaljehåb falder på stribe ved OL i Beijing. Bryderen Mark O. Madsen og tennisspilleren Caroline Wozniacki, der snublede i går, kan skrives på listen over skuffelser sammen med badmintonspillerne Tine Rasmussen og Kenneth Jonassen, håndboldlandsholdet og finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen.

Men Dannebrog skal nok komme til at vaje over Beijing, mener de danske idrætsledere. Og Team Danmark fastholder målsætningen om syv medaljer.

Om det er realistisk, afgøres i dag - en skæbnedag for dansk idræt ved OL i Beijing, hvor vi i værste fald kan misse hele seks medaljechancer.

Går ikke i panik

- Det er klart, at vi havde håbet, det så anderledes ud, men vi er ikke gået i panik endnu, siger den danske delegationsleder Jesper Frigast Larsen til Stiftstidende.

- Det er ikke usædvanligt, at vi ikke har fået medalje på nuværende tidspunkt. I Sydney kom det meste også mod slutningen, og den sidste dag fik vi vores to guldmedaljer, tilføjer Jesper Frigast Larsen, hvis officielle titel er "chef de mission."

Sikre må ikke kikse

Den nuværende situation betyder, at ingen af de på forhånd "sikre" medaljer må kikse, hvis udbyttet skal ende på syv.

- Roerne og banerytterne må helst ikke glippe, erkender Jesper Frigast Larsen, men afviser samtidig, at det lægger et ekstra pres på dem.

- Det værste pres kommer fra dem selv, og man skal huske på, at vi ikke ser dansk tv eller læser aviser i den boble, som OL nu engang er, siger han.

Største chance for at holde fast i håbet om medaljer har guldfireren og dobbeltsculleren, der kan kvalificere sig til rofinalerne senere på ugen.

I tilfælde af nederlag i to badmintonkampe og håndbold er det farvel til medaljer. Endelig afgøres dressurholdets konkurrence i dag.

Skæbnedag for dansk idræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce