Den sydfynske bokseklub tilknytter fysioterapeut for at forebygge skader, og BK Rollo får flere nye kampboksere i det nye år.

Boksning: Bokseklubben Rollo har kørt lavt blus i julen efter et efterår, hvor skaderne er væltet ned over Svendborg-klubbens boksere.

Allerede op til Fight Night-stævnet på Frederiksøen i Svendborg 3. november havde U17-bokseren Mathias Hansen store problemer med sin pegefinger og kunne ikke slå igennem med slaghånden i kampen. Han måtte melde afbud til DM, som han vandt sidste år og nu holder han pause resten af sæsonen, oplyser Henrik Hansen fra Rollo.

U19-bokseren Emil Olesen døjede med et ribben op til novemberstævnet i Svendborg, og sværvægter Rasmus Christiansen led også med sin kno, som senere holdt ham ude af DM.

Til DM brækkede Rollos danske mester Lena Bertelsen tommelfingeren i første omgang, men hun boksede finalen færdig og vandt 5-0. Hun fik gipsen af 18. december og kæmper nu mod uret for at blive klar til de jyske mesterskaber sidst i januar og det store stævne Golden Girl i Sverige første weekend i februar.

Lena Bertelsen og Cecilie Kølle er i øvrigt udtaget til landsholdets bruttotrup, der samles midt i januar.

U15-bokseren Mads Lauridsen holder en mindre pause med et skadet håndled, så han er trukket fra U15-JM midt i januar. Derimod er U15-bokseren Jessica Black og elitebokseren Jens Jørgen Winther Meyer vendt tilbage til ringen efter pauser på henholdsvis et halvt og tre år. De tager til Viking Box Cup i Nørresundby 5.-7. januar.

Rollo har tilknyttet fysioterapeut René Søsborg for at få styr på skaderne og hjælp og råd til, hvad bokserne kan gøre, oplyser Henrik Hansen.

Rollo har i øvrigt knyttet fire nye til kampholdet efter jul, så truppen tæller 12 boksere.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.