Simon Kjær: Der skal råbes lidt mere ad Lasse Schöne

Simon Kjær og Lasse Schöne har haft mange træninger sammen, men de har kun spillet sammen i få betydende landskampe.

Simon Kjær: Der skal råbes lidt mere ad Lasse Schöne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasse Schöne skal guides ordentligt på plads, så han kan beskytte forsvaret ligeså godt som William Kvist.

Det bliver formentlig Ajax-spilleren Lasse Schöne, der overtager skadede William Kvists plads på den defensive midtbane, når Danmark torsdag møder Australien ved VM i fodbold.

Schöne har været fast inventar i landsholdstruppen under Åge Hareide, men i en primær rolle som reservespiller.

Derfor er forsvarsgeneral Simon Kjær ekstra opmærksom på, at Schöne skal guides på plads mod Australien, så han kan beskytte forsvaret bedst muligt.

- Der skal råbes lidt mere efter ham, end der skal med William. Schöne og William er to forskellige spillere, så der skal lige nogle aftaler på plads.

- Måske skal der også justeres noget i forhold til Thomas Delaney, for nogle gange kan Schöne risikere at forsvinde fra det område, hvor William plejer at være.

- Så der er er nogle aftaler, som skal snakkes på plads, selv om Schöne kender vores principper og har været med i mange år og er en garvet rotte, siger Simon Kjær.

Lasse Schöne fik cirka en time på banen mod Peru, da han erstattede William Kvist, der havde brækket et ribben.

Her løste den 32-årige tekniker sin rolle som defensivt anker på en god måde, mener landstræner Åge Hareide.

Nordmanden påpeger dog, at Schöne som udgangspunkt er en mere offensiv spiller end William Kvist, og derfor bliver midtbanemakkeren Thomas Delaneys arbejdsopgaver justeret, hvis Schöne starter inde.

- Delaney bliver mere et anker nu, end han har været tidligere. Så vi må udnytte kreativiteten hos de øvrige spillere mere, siger Åge Hareide.

Lasse Schöne har spillet 37 landskampe og scoret tre mål. Han debuterede på landsholdet i 2009, da han som indskifter i stedet for Nicklas Bendtner scorede mod Chile.

I de fleste af sine landskampe har Schöne spillet i en noget mere offensiv rolle, end den han er tiltænkt mod Australien.

FAKTA: Fodboldlandsholdet har ikke tabt siden 2016
Det danske fodboldlandshold har gang i en rekordlang stime af kampe uden nederlag inden torsdagens VM-møde med Australien. I de seneste 16 landskampe har Danmark ikke tabt.

Sådan ser stimen ud:

* 11. november 2016: Danmark - Kasakhstan 4-1 (VM-kvalifikationskamp).

* 15. november 2016: Tjekkiet - Danmark 1-1 (testkamp).

* 26. marts 2017: Rumænien - Danmark 0-0 (VM-kvalifikationskamp).

* 6. juni 2017: Danmark - Tyskland 1-1 (testkamp).

* 10. juni 2017: Kasakhstan - Danmark 1-3 (VM-kvalifikationskamp).

* 1. september 2017: Danmark - Polen 4-0 (VM-kvalifikationskamp).

* 4. september 2017: Armenien - Danmark 1-4 (VM-kvalifikationskamp).

* 5. oktober 2017: Montenegro - Danmark 0-1 (VM-kvalifikationskamp).

* 8. oktober 2017: Danmark - Rumænien 1-1 (VM-kvalifikationskamp).

* 11. november 2017: Danmark - Irland 0-0 (VM-playoffkamp).

* 14. november 2017: Irland - Danmark 1-5 (VM-playoffkamp).

* 22. marts 2018: Danmark - Panama 1-0 (testkamp).

* 27. marts 2018: Danmark - Chile 0-0 (testkamp).

* 2. juni 2018: Sverige - Danmark 0-0 (testkamp).

* 9. juni 2018: Danmark - Mexico 2-0 (testkamp).

* 16. juni 2018: Danmark - Peru 1-0 (VM-gruppekamp).

I alt: Ni sejre og syv uafgjorte.
FAKTA: Målene hagler ind på Australien det sidste kvarter
Australien kvalificerede sig til VM i fodbold via playoffkampe, hvor holdet først sendte Syrien og siden sikrede VM-billetten med en samlet sejr over Honduras.

Australien deltog i den asiatiske VM-kvalifikation, der foregår over to gruppespil - og altså playoffkampe i Australiens tilfælde.

Her er udvalgte statistikker fra Australiens vej til VM:

* Australien lukkede 18 mål ind i kvalifikationen, og halvdelen af dem blev lukket ind i det sidste kvarter. Tendensen med sene mål imod er fortsat efter kvalifikationen. I de fire testkampe i 2018 før VM lukkede holdet mål ind i det sidste kvarter mod både Norge og Ungarn. I VM-åbningskampen mod Frankrig lavede Aziz Behich selvmål ni minutter før tid, da han afrettede Paul Pogbas skud.

* Australien var det mest scorende hold i den asiatiske VM-kvalifikation. Inklusive de tre playoffmål mod Syrien scorede Australien 48 gange. Derudover scorede holdet tre gange mod mellemamerikanske Honduras i de afgørende playoffkampe om en VM-billet.

* Den rutinerede målræv Tim Cahill scorede 11 gange i kvalifikationen til VM. Ser man på antallet af spillede minutter, scorede Cahill 1,2 mål for hver gang, han spillede 90 minutter.

* Australien var det farligste hold i den asiatiske kvalifikation på dødbolde. Holdet scorede 18 gange efter hjørnespark eller frispark. Fem procent af holdets hjørnespark endte med mål, mens otte procent af offensive frispark endte med at give mål. Omvendt lukkede holdet fire mål ind efter dødbolde - tre af dem var på straffespark.

* De fysisk stærke australiere var det hold i den asiatiske kvalifikation med flest indlæg. 22 gange hver kamp blev bolden forsøgt lagt ind foran mål.

Statistik fra Australiens 1-2-nederlag til Frankrig i den første gruppekamp ved VM:

* Australien havde to afslutninger uden for målrammen og én afslutning inden for målrammen.

* Australien kom kun frem til et hjørnespark.

* Australien havde bolden 49 procent af tiden mod Frankrig. Kun i ti procent af den tid, hvor Australien havde bolden, var det på den forreste tredjedel af banen.

* 57 procent af de australske angreb foregik primært i venstre side, mens 33 procent foregik i højre side, og de sidste ti procent var angreb op gennem midten af banen.

* 85 procent af de australske afleveringer blev modtaget af en medspiller - 332 succesfulde afleveringer ud af 390 afleveringsforsøg.

* Australierne tilbagelagde 111 kilometer i løbet af kampen. Det var otte kilometer længere end franskmændene. Midtbaneslideren Aaron Mooy fra Huddersfield løb længst, han løb 11.310 meter.

* Kantspilleren Mathew Leckie og de to backs Aziz Behich og Joshua Risdon får karantæne ved næste gule kort, efter at de hver modtog en advarsel mod Frankrig.

Kilde: InStat og Fifa.

Simon Kjær: Der skal råbes lidt mere ad Lasse Schöne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce