Sikker sejr: Odense HC lukkede Viborg ned

Jessica Quintino var med fem scoringer med til at omsætte stærkt forsvar til mål. Foto Birgitte Carol Heiberg

Sikker sejr: Odense HC lukkede Viborg ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC viste søndag aften mod Viborg HK stærkt forsvar og effektiv kontra. Det var nok til en sikker sejr på 25-20.

Håndbold: Odense HC fandt søndag aften igen det spil frem, som gør holdet til guld-favorit, da de på overbevisende vis slog Viborg HK hjemme i Odense Idrætshal med 25-20. Fynboerne kom flot igennem en rodet kamp, som var præget af løjerlige dommerkendelser.

Cheftræner i Odense Jan Pytlick havde inden kampen advaret om gæsternes Line Uno, som scorede hele ni gange, sidst hun og Viborg var på besøg. Og kampens begyndelse lignede det seneste tætte opgør. Før Odense havde set sig om var Viborgs hurtige playmaker på tre scoringer og stillingen var 4-3 til gæsterne. Men så viste Odense HC sig fra sin stærkeste side, og på baggrund af gode aktioner af forsvaret og Emily Sando i målet fik hjemmeholdet spillet sig foran med et par mål på gode kontraløb.

Dommerne fik i første halvleg begge trænere op i det røde felt, og da en yderst tvivlsom dom førte til en Viborg-scoring på frit mål, måtte Jan Pytlick sætte sig på hænderne for ikke at ødelægge et eller andet. Træneren fik også god opbakning i sine protester fra en yderst veloplagt Odense Idrætshal, der for første gang fik holdet at se i slutspillet på hjemmebanen.

Odense HC - Viborg HK 25 - 20 (12 - 9)
Ligaen, slutspil, kvinderMål: Odense HC: Kathrine Heindahl 6, Jessica Quintino 5, Stine Jørgensen 4, Mie Højlund 3, Mette Tranborg 3, Freja Cohrt 2, Nadia Offendal 2. Viborg HK: Line Uno 6, Ann Grete Nørgaard 3, Kristina Jørgensen 3, Stine Bodholt 2 Carin Strömberg 2, Mathilde Storgaard 2 Sanne Van Olphen 1, Natasha Nolevska 1.

Bedste spiller: Odense HC: Kathrine Heindahl. Viborg HK: Line Uno.

Tilskuere: 2267.

Dommere: Henrik Johnsen og Claus Adelgaard. Præstation: Skidt.

Odense HC's næste kamp: Onsdag den 4. april klokken 18:30: FC Midtjylland - Odense HC
Emily Sando gjorde gang på gang livet surt for gæsterne.
Foto Birgitte Carol Heiberg
Emily Sando gjorde gang på gang livet surt for gæsterne. Foto Birgitte Carol Heiberg

Og publikum kunne se Odense holde føringen frem mod pausen, hvor kun en udvisning til forsvarsgeneralen Kathrine Heindahl betød, at hjemmeholdet faldt en smule i kadence. Samme udvisning fik i øvrigt Jan Pytlick til at putte hænderne om på ryggen igen. Men med en fri højrefod fik han dog givet væggen bag bænken et los, der kunne høres gennem støjen fra publikum.

Heldigvis lod dommerne til at ville gøre skaden god igen kort efter, da de på lige så tyndt grundlag udviste Viborgs bedste spiller i første halvleg, Line Uno. Og så gik det hele lige op, og Odense kunne tage en føring på 12-9 med til pausen.

Sejren sender Odense HC tilbage på førstepladsen i gruppen.
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Sejren sender Odense HC tilbage på førstepladsen i gruppen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Af Viborgs ni mål i første halvleg stod der Line Uno og Stine Bodholt på de Otte, og Odense HC lod til at fokusere forsvaret på de to fra anden halvlegs start, og det virkede. Line Uno fik slet ikke den samme plads, og hjemmeholdets forsvar lukkede fortsat alt ned, som kom ind over midten.

Og ved stillingen 15-13 viste Odense det spil, som gør dem livsfarlige for gruppens modstandere. Forsvaret fortsatte, og imens kom kontraen for alvor i gang. Jessica Quintino satte en stime i gang på et langt udkast. Her efter kunne Stine Jørgensen score på tomt mål efter en redning af Sando, og kort efter gav samme Stine Jørgensen prøver på sin skudstyrke i et kort angreb.

Kort efter blev Viborgs Kristina Jørgensen udvist, og med en scoring på straffe og så på kontra lukkede Nadia Offendal reelt kampen. 21-13 efter en periode, hvor Odense scorede seks i streg.

Jan Pytlick var ikke rigtig tilfreds med dommerpræstationen. 
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Jan Pytlick var ikke rigtig tilfreds med dommerpræstationen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Jan Pytlick kunne, hvis ikke for dommeren, have taget det roligt her fra. Men da Nadia Offendal blev vist ud med ti minutter igen efter at appellere for en dobbeltdribling, eksploderede træneren, og han kunne modtage en advarsel for at opildne publikum til protest.

Der var ellers ikke meget at være bekymret for i forhold til kampen for Pytlick. Det orange forsvar faldt aldrig i styrke, og Line Uno blev pakket helt ind. De sidste otte minutter af kampen blev således en lang fejring af sejren for publikum, som kunne se Odense HC køre en sikker sejr på 25-20 hjem. Og så kunne Pytlick endelig smile.

En af dem, som med flere kontra-scoringer nød godt af et stærkt forsvar, var fløj Jessica Quintino. Hun oplevede også, at fynboerne havde godt styr på kampen.

- Vi startede rigtig godt, og jeg synes, vi var i kontrol. Vores forsvar stod stærkt, vores kontra fungerede godt, og Emily stod en super flot kamp. Der er nogle ting, vi kan gøre bedre i angrebet, og vi kunne godt have scoret mere, men overordnet var det godt. Publikum gjorde det også rigtig godt, og vi skal huske at takke dem, sagde brasilianeren.

Med sejren tager Odense HC førstepladsen i gruppen tilbage, efter Silkeborg slog FC Midtjylland tidligere på dagen. Odense er nu på fem point, mens Silkeborg har tre, Midtjylland tre og Viborg et. Jessica Quintino mente efter kampen ikke, at nogen er sat af semifinale-ræset.

- Det er for tidligt. Holdene i den danske liga er gode, og niveauet er meget jævnbyrdigt. Vi skal bare fokusere på at få styr på vores egne småfejl. Lige nu tænker vi kun på Midtjylland, sagde hun.

Odense HC møder Midtjylland onsdag den 4. april i Ikast.

Sikker sejr: Odense HC lukkede Viborg ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce