Sightseeing endte med 12.-plads

Foto: PolFoto

Sightseeing endte med 12.-plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke et ondt ord om de vinslotte og gamle klostre, som cykelrytterne passer på alpeetaperne i Tour de France - de er skam flotte og imponerende. Men at dyste i et bakkelandskab med Den Kinesiske Mur som nærmeste bebyggelse og med dopingkontroller og interviewzoner placeret i 1000 år gamle templer er alligevel noget specielt.

Sådan var omgivelserne, da medaljerne i herrernes landevejsløb lørdag blev fordelt på førstedagen efter åbningsceremonien. Inden rytterne kom til muren, hvor syv krævende omgange ventede dem, havde de i samlet flok blandt andet kørt forbi Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads. Da de 245 kilometers sightseeing og stenhårde cykelløb var overstået, var det med danske Chris Anker Sørensen på en 12.-plads - 22 sekunder efter vinderen, Samuel Sanchez fra Spanien.

- Jeg er lykkelig for min 12.-plads. Jeg var med fremme, og jeg vandt spurten i den gruppe, jeg kom til mål med. Det var et resultat, der viser, at jeg også har potentiale til at levere noget i endagesløbene, sagde den 23-årige rytter, efter han havde tilbragt knap seks en halv time på sin cykel.

Kunne ikke følge Andy
Da løbet om formiddagen blev skudt i gang, var temperaturen allerede oppe på 35 grader i skyggen, og det blev ikke koldere. Samtidig skulle rytterne kæmpe med en dræbende høj luftfugtighed.

- Det føltes som om, der ikke var ilt i luften. Efter fire af de syv omgange var jeg sikker på, at det ikke skulle blive min dag. Jeg gik lidt i panik, da der kørte et stort udbrud og brugte for mange kræfter, sagde Chris Anker Sørensen, der på opløbsstrækningen akkurat formåede at holde forhåndsfavoritten Alejandro Valverde bag sig.

Chris Anker Sørensen var med helt fremme blandt favoritterne på sidste omgang, men kunne ikke følge med, da hans firmaholdkammerat Andy Schleck trådte an og lavede den afgørende udskilning. Kort forinden havde Nicki Sørensen sikret sig opmærksomhed, da han på næstsidste omgang stak fra favoritfeltet og i nogle minutter lå alene i front.

- Ja, det var nok en fejl. Men jeg havde en god dag, og jeg blev fanget lidt af stemningen og stak af sted. Jeg burde have sparet mine kræfter, for så kan man hente mange placeringer til sidst i et løb som dette, sagde Nicki Sørensen, der sluttede løbet som nummer 25.

Landtræner i fodt humør
Den tredje danske deltager, Brian Vandborg, tog del i føringsarbejdet, men udgik to omgange for afslutningen. De tre præstationer var mere end rigeligt til at bringe landstræner Lars Bonde i godt humør.

- De gjorde det fremragende. Chris mangler stadig lidt erfaring, og når han får det, ser vi endnu bedre præstationer fra hans side. Jeg må sige, at jeg er fuldt ud tilfreds. Ruten i dag var hård, men det var ikke kun en rute for bjergrytterne, hvilket understreges af, at en mand som Fabian Cancellara fik bronze, sagde Lars Bonde efter et spændende løb.

Selv om Chris Anker Sørensen kun var 22 sekunder efter Sanchez, så var kampen om medaljer uden dansk aftryk - og så alligevel. Det danske hold, Team CSC Saxo Bank fik hele tre ryttere i top fem, efter en seksmandsgruppe kom samlet til mål og spurtede om guldet. Sanchez var hurtigst foran den italienske veteran Davide Rebellin, mens CSC-rytterne Fabian Cancellara, Alexandre Kolobnev og Andy Schleck blev nummer tre, fire og fem.

- Det er en stor sejr for Spanien. Mit land har vundet EM i fodbold, Rafael Nadal fører tennisverdensranglisten og nu det her. Regeringen har vist sporten tillid i Spanien, som nu oplever en sportslig guldalder, sagde Samuel Sanchez efter han stortudende havde fået sin guldmedalje hængt om halsen.
Søndag er det kvindernes tur til at se Den Kinesiske Mur. Linda Villumsen og resten af feltet, skal dog kun køre to omgange i bjergene.
Citat
- Det føltes som om, der ikke var ilt i luften. Efter fire af de syv omgange var jeg sikker på, at det ikke skulle blive min dag. Jeg gik lidt i panik, da der kørte et stort udbrud og brugte for mange kræfter

Sightseeing endte med 12.-plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce