Svendborg Rabbits skal tirsdag aften til Nørrebro for at møde Basketligaens bundhold Stevnsgade i den sidste grundspilskamp, inden slutspillet begynder med kvartfinaler mod Næstved i næste uge.

Basketball: Tirsdagens basketligakamp i Nørrebrohallen i København handler for Svendborg Rabbits om at få tanket yderligere selvtillid og finpudset formen inden slutspillet.

Kampen mellem Stevnsgade og Svendborg ændrer ikke på tabellen i grundspillet, hvor Stevnsgade er sikker på at slutte sidst, mens Rabbits bliver sekser. Dermed skal Rabbits møde nummer tre, Næstved, i kvartfinalerne, mens Stevnsgade skal møde vinderen af grundspillet, formentlig Horsens IC.

Men Rabbits har noget, der skal hævnes mod Stevnsgade. Bundholdet har kun fået to sejre i denne sæson, men en af dem var mod netop Rabbits, endda i Svendborg. I kampen den 8. februar førte Rabbits 73-66 med to minutter igen, men tabte alligevel kampen 73-75.

Det var sæsonens lavpunkt for Rabbits, der siden har fået rejst sig og senest vandt 104-96 hjemme over nummer fem, Randers. Kampen i torsdags viste et Rabbits-hold med energi, gejst og stærkt angrebsspil, hvor skuddene sad, hvor de skulle - i kurven og ikke ved siden af.

Rabbits var endda uden de skadede store folk Jacob Enevold og Harding Nana, og sidstnævnte ventes klar til slutspillet i næste uge. Desuden blev den amerikanske forward Demonte Flannigan sparet i store dele af kampen, så han kan være helt frisk til slutspillet.

Næstved er modstanderen i DM-kvartfinalerne, der begynder på mandag i Næstved. Der spilles bedst af fem kampe, og i Rabbits' første hjemmekamp i serien torsdag 22. marts er der takket være sponsoren SEF Energi gratis adgang.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.