Semifinalesejr mod alle odds: Svendborg Rabbits-direktør begejstret for finaleplads

Svendborg Rabbits' anfører, Mikkel Plannthin, var en væsentlig faktor bag semifinalesejren i Næstved, hvor han sendte fem trepointscoringer i kurven på seks forsøg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Semifinalesejr mod alle odds: Svendborg Rabbits-direktør begejstret for finaleplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Rabbits' direktør, Troels Mortensen, forventer, at 400-500 Rabbits-fans vil tage turen til Horsens lørdag 2. februar til den fynske basketklubs første finale i fem år.

Basketball: Efter Svendborg Rabbits' sejr på 85-78 ude over Næstved i søndagens pokalsemifinale dunker basketfeberen igen for alvor på Sydfyn.

- Jeg regner med, at der kommer mellem 400 og 500 Rabbits-fans til pokalfinalen i Forum Horsens lørdag 2. februar, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

- Jeg har siden sejren i søndags fået mange henvendelser fra folk, der spørger om, hvor de kan få billetter, siger Rabbits-direktøren.

Det er fem år siden, Rabbits senest var i en pokalfinale. Det var 19. januar 2014, hvor omkring 500 Rabbits-fans var på plads blandt de 1943 tilskuere i Forum Horsens, hvor de så Rabbits vinde 87-84 over Bakken Bears efter et vildt comeback. Ved pausen var Rabbits bagud 30-53, men en storspillende Johnell Smith, der blev topscorer med 35 point, førte kaninerne frem til den overraskende sejr over dansk basketballs gigantklub fra Aarhus.

I år er finalemodstanderen Horsens IC, der efter en dramatisk kvartfinale sendte den regerende pokalmester Bakken Bears ud efter overtid, hvorpå Horsens i semifinalen slog Bakkens farmerhold EBAA fra B-ligaen.

Dermed har Horsens hjemmebanefordel i pokalfinalen, hvor den østjyske klub vil være klar favorit i kraft af de tre store sejre over Svendborg Rabbits i denne sæsons ligaopgør.

- Alt presset er på Horsens. Fans og sponsorer i Horsens forventer en sejr over os. Vi har fået en på lampen i alle tre opgør mod dem, og vi kan kun overraske. Det kræver, at vi spiller op til vores bedste og præsterer bedre end i de tre første opgør mod Horsens. Og så kan vi forhåbentlig stille med en skadesfri trup i pokalfinalen, siger Troels Mortensen.

250 gratis billetter til pokalfinalen
Der er mulighed for at få en gratis billet til pokalfinalen i Forum Horsens lørdag 2. februar. Svendborg Rabbits har via en sponsor fået 250 gratis billetter.

- Vi har netop indgået en aftale med ES Ejendomme, som har købt 250 billetter til pokalfinalen. De vil blive uddelt onsdag 30. januar fra klokken 17.00 til 20.00, hvor man kan møde op i Svendborg Idrætshal. Hver person kan maksimalt få to billetter, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

Transporten til Horsens skal man selv sørge for. Men Rabbits Support vil arrangere bustransport, og der bliver også bustur for sponsorerne.

Der er to pokalfinaler lørdag 2. februar i Forum Horsens. Damernes finale Aabyhøj-Stevnsgade begynder klokken 16.30, og herrernes finale Horsens IC-Svendborg Rabbits har kampstart klokken 18.30.

Tre skadede spillere

Svendborg Rabbits' sejr i Næstved kom i hus mod alle odds, da holdets tre danske landsholdsspillere, Sebastian Åris, Peter Møller og Jacob Enevold, alle måtte sidde udenfor med skader. Sebastian Åris har en fiberskade i læggen, Peter Møller har en ankelskade, og 215 cm høje Jacob Enevold fik et slag i ryggen i den seneste ligakamp mod Stevnsgade.

Det er endnu uvist, hvornår de tre landsholdsprofiler kan spille igen.

- Vores cheftræner Lukas Varga har et møde med den medicinske stab mandag, og så skal vi have lagt en plan for, hvornår de kan komme i aktion igen, siger Troels Mortensen, der ikke lægger skjul på, at pokalfinalen er vigtigere end ugens to ligakampe ude mod Randers på torsdag og hjemme mod Næstved på lørdag.

- Er der den mindste tvivl, skal de spares til pokalfinalen. Men hvis de er klar til at spille, så skal de spille i ligakampene, understreger Troels Mortensen.

Sebastian Åris, Peter Møller og Jacob Enevold er i øvrigt alle blevet udtaget til landsholdets bruttotrup til den afgørende EM-kvalifikationskamp mod Sverige i Malmø 21. februar.

Satsning lykkedes

Uden de tre skadede profiler stillede Rabbits med en smal trup i Næstved, hvor træner Lukas Varga i stort set hele kampen spillede med de samme fem spillere - Mikkel Plannthin, Derrick Wilson, Jeremiah Ingram, Zach Charles og Enouma Ebinum. Blandt bænkspillerne fik kun Mathias Kelly og Tomas Bjarkason nogle få minutter på banen. Satsningen lykkedes, selv om Næstved kom tæt på til sidst og vandt sidste periode 31-12.

- Vi styrede den kamp fra start, og Lukas havde lagt den rigtige taktik ved at gå op og presse Næstved-spillerne, så de ikke fik sat deres systemer op. Derfor var de nødt til at tage nogle improviserede skud, som de ikke havde held med, siger Troels Mortensen.

Til gengæld skød Rabbits eminent godt i de tre første perioder med høje scoringsprocenter.

Svendborg dominerede også på lægterne i den gamle Næstvedhal, hvor de omkring 100 Rabbits-supportere stjal lydbilledet.

- Vi havde overtaget på banen og på lægterne. Jeg har set kampen igen, og det er Svendborg-supporterne, man kan høre hele tiden. De var den sjette mand på banen, siger Troels Mortensen.

Vigtigt for Svendborg

Rabbits-direktøren er glad for, at klubben for første gang i fem år er i en finale.

- Det har været nogle magre år på det seneste, men nu er vi igen i finalen. Det er super vigtigt for vores samarbejdspartnere og fans, og det er godt for byen. Det er med til at brande Svendborg, siger Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits har vundet tre pokaltitler - 2008, 2012 og 2014. Desuden har Rabbits vundet DM én gang - i 2010.

Semifinalesejr mod alle odds: Svendborg Rabbits-direktør begejstret for finaleplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce