Semifinalen kan nås


Semifinalen kan nås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er tre kampe spillet, og Danmark har indfriet det mål, man med rimelighed kunne stille til holdet, inden EM gik i gang. Danmark er kommet videre til mellemrunden og er dermed sikret - mindst - tre kampe til i Ungarn.

De danske piger har vundet to kampe - over Tyskland og Sverige - og tabt til Rumænien i en stresset og hektisk afslutning. Det er godkendt, og måske også mere og bedre end frygtet, for der var mange ubekendte omkring holdet, før afrejsen til Ungarn.

Hvad kunne det?

Det har vi så fået noget af svaret på nu. Og svaret overrasker ikke.

Danmark har fået sine point på fantastisk fight, holdånd, solidt forsvar og driftsikre målmænd.

Det var recepten, og det vil det vedblive at være. Dog i en skærpet form.

Trods gode kampe har de tre keepere, Karin Mortensen, Rikke Schmidt og Louise Bager Nørgaard, måske lige manglet de sidste verdensklasse-redninger. Dem må de gerne finde frem nu.

Samtidig har forsvaret i alle tre kampe givet et par mål væk for let. Men det fjerner ikke det indtryk, at både den klassiske 6-0 og et forsvar med mandsopdækning er hårdt taklende og fungerer.

Så er der jo Mette Sjøberg, der i den grad har forstået at gribe chancen i de skadede spilleres fravær. Det er godt gået.

Men hvis man skal pege på én ting, der ikke har været godt nok, så er det effektiviteten. Der er simpelthen blevet brændt alt for mange chancer - specielt i kampen mod Sverige.

Angrebsspillet har været svingende, ja. Men i perioder har det faktisk været flydende, og spillerne er kommet frem til rigtig store chancer, der så bare er blevet spildt. Det skal ændres, hurtigt. Ellers bliver Danmark let løbet over ende.

Nu hedder modstanderne Østrig, Frankrig og Ungarn, og kravet er klart, hvis Danmark skal i semifinalen. Østrig og Frankrig skal besejres og resultaterne flaske sig.

Derfor bliver aftenens kamp mod Østrig en rigtig nøglekamp. Et nederlag her vil betyde, at danskerne skal slå Ungarn i den sidste kamp torsdag - og det er der vel ingen, der har fantasi til at forestille sig.

Heldigvis er både Østrig og Frankrig til at tale med, hvis Danmark får stillet sig rigtigt i forsvaret og ikke mindst indstillet sigtekornet.

Så Pytlick og piger, grib chancen. Med hårdt arbejde er semifinalen inden for rækkevidde.

Nina Vibe Petersen er journalist på sporten

Semifinalen kan nås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce