Selvransagelse i svømmeunion efter dopingsag


Selvransagelse i svømmeunion efter dopingsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVØMNING: Det er Mette Jacobsen, der bliver straffet for, at hun den 16. maj afleverede en dopingtest med spor af de forbudte stoffer prednison og prednisolon. Det har kostet en advarsel, og hun risikerer at måtte aflevere en EM-medalje tilbage. Men i Dansk Svømmeunion kalder direktør Pia Holmen til selvransagelse for at undersøge, om der kan strammes op nogle steder, så ligende sager kan undgås i fremtiden.

- Det er klart, at det ikke stopper her. Det får konsekvenser i vores organisation, siger Pia Holmen.

Derfor vil hun sørge for, at unionen ser på sig selv med kritiske øjne, når OL er overstået.

- Når der sker sådan noget, skal vi kigge os selv i spejlet og spørge, om der er noget, vi ikke har gjort godt nok. Vi synes, at vi har været gode til at informere. I samarbejde med Anti Doping Danmark bliver der sendt materiale jævnligt ud til svømmerne, men det skal ikke afholde os fra at se kritisk på det, vi gør. Vi synes selv, at vi har gjort det godt nok, men vi er nødt til at se, om der er noget, vi kan gøre bedre, siger Pia Holmen.

Hun kan endnu ikke sige, hvad der vil ske, men én ting vil blive understreget.

- Jeg kunne godt forestille mig, at én af de ting, som vi skal sige til svømmerne, er, at de aldrig skal tage medicin, som ikke er i en forseglet indpakning, siger Pia Holmen.

Byttede pillerne

Ifølge Mette Jacobsen var det netop det, der skete for hende, da hendes personlige læge gennem mange år ville give en antibiotikakur, men byttede om på pillerne, så stjernesvømmeren i stedet tog piller, der indeholdt dopingstofferne. Jacobsen fik pillerne i en kuvert fra sin læge og kunne derfor ikke se en deklaration over, hvad de indeholdt.

Den fejl vil nu blive diskuteret af bestyrelsen i Dansk Svømmeunion, der skal vurdere, om Mette Jacobsen stadig kan gøre brug af sin private læge i forbindelse med svømmestævner.

- Det er efter mit bedste skøn et spørgsmål, som bestyrelsen i Dansk Svømmeunion må tage stilling til. Vi har et bestyrelsesmøde i august, og der vil vi tage en snak om det. Det er en meget personlig ting med en læge, og der er frit lægevalg i Danmark. Men der er ingen tvivl om, at vi vil diskutere det. Det kan du være forvisset om, siger Pia Holmen.

Selvransagelse i svømmeunion efter dopingsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce