Selvmords-taktik mod Pytlicks løbe-piger

Nadia Offendal spillede en stor kamp. Specielt som fordeler af spillet - men også som målscorer som i denne situation. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Selvmords-taktik mod Pytlicks løbe-piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC løb TTH Holstebros syv mod seks-satsning helt ned og vandt 36-24 på hjemmebane. Fynboerne er dermed tilbage på tredjepladsen i ligaen.

Håndbold: Vigtigheden af Odense HC's klare sejr - 36-24 efter føring 18-11 ved pausen - kan ikke overvurderes.

Placeringsmæssigt betyder den, at fynboerne med 20 point overhaler både Viborg HK og Nykøbing Håndbold og lægger sig på tredjepladsen i et meget tæt felt umiddelbart under de to tophold - København Håndbold med 26 point og FC Midtjylland med 24 point. Nykøbing og Viborg under Odense HC har begge 19 point.

Men det mentale aspekt af sejren er mindst ligeså vigtigt. Efter to nederlag i de tre første kampe i januar hentede Odense HC en sikker sejr, hvor fynboerne stort set spillede uden de udfald, der kendetegnede 2018's tre første kampe. Okay, der var lidt problemer hos de orange med at holde koncentrationen til sidst, men det kan være svært at være fuldt fokuseret, når ens hold fører med mere end 10 mål.

Odense HC pressede hårdt på i alle spillets facetter - og holdet løb på alt. Det kostede dyrt for gæsterne, der slet ikke kunne styre det syv mod seks-spil, som cheftræner Pether Krautmeyer indledte konsekvent med i slutningen af første halvleg og stædigt holdt ved langt hen i anden halvleg, selv om målene raslede ind bag målmand Louise Egestorp. Vel en halv snes af fynboernes mål blev enten scoret i tomt mål eller i et mål, hvor Egestorp slet ikke var kommet rigtig på plads efter indløb. Det lignede i den grad en vestjysk selvmordstaktik.

Efter kampen erkendte Krautmeyer da også, "at han havde holdt ved syv mod seks i for lang tid".

Odense HC-TTH Holstebro 36-24 (18-11)
Ligaen, kvinderKampens gang: 3-1, 7-3, 10-5, 12-7, 14-9, (18-11), 20-12, 26-14, 29-17, 30-19, 33-22, 36-24.

Mål: Odense HC: Stine Jørgensen 6 (1), Nadia Offendal 5 (2), Mie Højlund 4, Suzanne Bækhøj 4, Kathrine Heindahl 4, Mette Tranborg 3, Trine Østergaard 3, Jessica Quintino 3, Freja Cohrt 1, Maja Jakobsen 1, Kamilla Kristensen 1, Susanne Madsen 1. TTH Holstebro: Annette Jensen 7 (1), Pauline Bøgelund 6, Maja Eriksson 3, Inger Smits 3, Sara Hald 2, Line Hougaard 1, Line Skak 1, Louise Egestorp 1.

Bedste spiller: Odense HC: Mette Tranborg. TTH Holstebro: Annette Jensen.

Udvisninger: Odense HC: 2. TTH Holstebro: 2.

Dommere: Henrik Johnsen og Claus Adelgaard - præstation o.k.

Tilskuere: 1577.

Odense HC's næste kamp: Torsdag den 1. februar, kl. 20.30: Silkebog-Voel KFUM-Odense HC.

Bemærkninger: Trine Jensen på plads i Odense Idrætshal som ekspert.
Udstråling af energi på Odense HC-bænken med en koncentreret cheftræner, Jan Pytlick, midt i det hele. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Udstråling af energi på Odense HC-bænken med en koncentreret cheftræner, Jan Pytlick, midt i det hele. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Tilfreds og lettet chef

Odense HC's cheftræner, Jan Pytlick, sagde før kampen til Sport Fyn, at han og den stjernebestrøede trup var under pres, og at en sejr over TTH var "et must".

Det var da også en tydeligvis tilfreds - og lettet - Pytlick, som Sport Fyn mødte midt på banen i idrætshallen kort efter slutfløjtet. Cheftræneren sagde blandt andet:

- Det var en supersejr. Specielt vort kontraspil så rigtig godt ud. Vi løb meget hurtigere, end vi har gjort i de andre kampe. Vi var godt klar over, at TTH ville spille syv mod seks i perioder, og det fik vi løst rigtig fint. Althea (målmand Althea Reinhardt, red.) fik taget et par bolde, og det var vigtigt, for så blev TTH-spillerne usikre, da vi fik mulighed for at løbe med dem. Og jeg er tilfreds med, at vi fik hele truppen i spil - og med at alle bød ind.

I en homogen indsats af hele holdet skilte blandt andre Mette Tranborg, Kathrine Heindahl og Nadia Offendal sig ud med særlig gode præstationer. Offendal fordelte spillet godt, og Tranborg i et stærkt duelspil var kraftigt medvirkende til, at Odense HC fik løst gæsternes offensive forsvar. Kathrine Heindahl spillede stærkt i det midterforsvar, som rent fysisk var et klart overmatch for TTH's angreb.

Mette Tranborg var super-stærk i duellerne spiller mod spiller - og det var vigtigt mod TTH's offensive forsvar. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mette Tranborg var super-stærk i duellerne spiller mod spiller - og det var vigtigt mod TTH's offensive forsvar. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Listig opgave på torsdag

Kathrine Heindahl var tilfreds med, at holdet leverede en koncentreret indsats i 60 minutter.

- Vi pressede TTH på løbet. Vi løb jo på alt, som Heindahl konkluderede, og hun fortsatte:

- Vi har rutinen og fysikken i forsvaret, og det var tydeligt, at TTH havde svært ved at komme til afslutninger.

Kathrine Heindahl tilføjede i øvrigt, at holdet havde trænet rigtig godt op til mødet med TTH. Pytlick har nu også alle spillere til rådighed efter en lang periode før jul med mange skader.

På torsdag venter der fynboerne en listig opgave på Silkeborg-Voel KFUM's altid vanskelige hjemmebane. Jyderne kæmper således på syvendepladsen indædt for at fastholde sin status som et hold til slutspillet.

Selvmords-taktik mod Pytlicks løbe-piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce