Seks topkampe i Europa, men vraget til VM

Claus Bo Larsen dømmer i aften tin sjette Champions League-kamp i denne sæson.
Foto: Yilmaz Polat

Seks topkampe i Europa, men vraget til VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Bo Larsen dømmer i aften sin sjette kamp i Champions League i denne sæson
FBU-sekretariatschef undrer sig over, at FIFA har set bort fra den fynske topdommer til VM næse år - og håber, der er en sportslig forklaring

Fodbold: - Det er kæmpestort. En drøm er gået i opfyldelse.

Claus Bo Larsen, fynsk topdommer, gravede de store ord frem, da Fyens Stiftstidende i går fangede ham på mobiltelefonen i lufthavnen i Kastrup. Claus Bo Larsen var på vej til Manchester, hvor han i aften dømmer semifinalen i Champions League mellem Manchester United og Arsenal på Old Trafford. Det er den fynske dommers første semifinale i Europas fornemste klubturnering.

Med onsdagens semifinale får Claus Bo Larsen - nærmest uhørt - sin sjette kamp på én sæson i Champions League. UEFA anser dermed Claus Bo Larsen som en af de allerbedste dommere i Europa for øjeblikket. Alligevel skal topdommeren ikke med til VM i Sydafrika 2010.

Claus Bo Larsen måtte i oktober sidste år konstatere, at han ikke var blandt de 38 forhåndsudtagede dommere, hvoraf hele 14 er fra Europa. Og den situation får Bo Blankhom Pedersen, selv tidligere topdommer og nu sekretariatschef i Fyns Boldspils-Union (FBU), til at undre sig.

- Claus Bos sjette kamp i denne sæson i Champions League. Det er enestående. Og jeg må undre mig over, at han ikke skal med til VM. Man må da gå ud fra, at FIFA er gået efter at udtage de bedste dommere til en slutrunde, lyder det fra Bo Blankholm Pedersen, der peger på, at selv om VM hører under FIFA, så er der et stort personsammenfald FIFA/UEFA med hensyn til dem, der udpeger dommerne til VM.

- Jeg håber derfor, at der er en sportslig forklaring, som går ud på, at Claus Bo har "dømt sig op" siden udtagelsen til VM. Og hvis der er en anden forklaring, har jeg ikke et bud på, hvad den er, konstaterer Bo Blankholm Pedersen.

På fornavn med managere

Claus Bo Larsen lægger da heller ikke skjul på, at også han undrer sig. Han er dog afdæmpet i sin kommentarer.

- Men det er da en lidt mærkelig situation, at jeg får den ene topkamp efter den anden i Europa, mens andre kandidater til VM ikke får nogen, lyder det fra den fynske dommer.

Claus Bo Larsen vælger dog at fokusere på sin enestående sæson med Champions League og landskampe. Han siger:

- Det har været nogle fantastiske oplevelser. Det får mange sure timer til at forsvinde som dug for solen.

Aftenens opgave på Old Trafford bliver i øvrigt med markant fynsk repræsentation. Claus Bo Larsen har nemlig Peter Rasmussen fra Odense som fjerdedommer.

På linjerne assisteres Claus Bo Larsen af Henrik Sønderby og Anders Nørrestrand - akkurat som i kvartfinalen mellem Liverpool og Chelsea.

- Et fast team betyder meget - også i en dommersituation. Og de andre har lige fortalt mig, at de er i storform til opgaven, lød konstateringen fra Claus Bo Larsen fra Kastrup.

På spørgsmålet, om han er nervøs før den store opgave, var svaret:

- Nej, jeg har et godt team bag mig. Og så har jeg dømt både Manchester og Arsenal tre gange i store kampe inden for de seneste to år. Spillerne kender mig, og jeg kender dem. Og jeg er på fornavn med begge managere (Alex Ferguson, Manchester, og Arsene Wenger, Arsenal, red.)

Seks topkampe i Europa, men vraget til VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce