Sejr før slutspillet: Svendborg Rabbits fandt recepten og selvrespekten

Rabbits-guarden Sebastian Åris dribler med bolden, her mod sin gamle klub Bakken Bears. Sebastian Åris spillede en god kamp mod Randers og bidrog til sejren med 17 point og syv assister. Foto: Yilmaz Polat

Sejr før slutspillet: Svendborg Rabbits fandt recepten og selvrespekten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Rabbits fik den første hjemmesejr siden nytår efter flot basketkamp mod Randers Cimbria, hvor Rabbits viste tænder før slutspillet.

Basketball: Selv om der kun stod æren på spil i sæsonens sidste hjemmekamp for Svendborg Rabbits mod Randers Cimbria, da ingen af holdene kunne rykke sig i tabellen, blev det en intens fight med flere usportslige fejl, hårdt forsvar og flotte scoringer i torsdagens basketligakamp.

I en næsten fyldt kaninhule med 1372 tilskuere vandt Svendborg Rabbits 104-96 og kunne juble over den første hjemmesejr siden nytår. En tiltrængt sejr efter et par store nederlag i de seneste kampe, og kaninerne har fået værdifuld selvtillid, inden slutspillet venter med kvartfinaler mod Næstved om halvanden uge.

Rabbits har fundet recepten på sejr og har fået selvrespekten tilbage.

- Det var vores vigtigste kamp i sæsonen. Vi har været længere nede end jordens overflade. Men vi havde en god lang snak i går (onsdag, red.). Vi blev nødt til at spille hårdere i kampene, og det gjorde vi i dag, sagde Rabbits-guarden Sebastian Åris, der ud over at styre spillet også fik vist sine evner som afslutter med i alt 17 point.

Mikkel Plannthin ramte aftenens første treer til Rabbits-føring i kampens første angreb, men siden gik der seks minutter inden næste Rabbits-scoring. Men i forsvaret kæmpede Rabbits som arbejdsheste og holdt Randers fra fadet, så stillingen var blot blot 5-7 efter seks minutter.

- Vi satte en god tone fra kampens start. Ganske vist fik vi ikke scoret ret meget selv, men Randers fik heller ikke scoret ret mange point, og det det var det vigtigste. I mandags fik Næstved lov til at score i de første otte angreb, sagde Sebastian Åris.

Svendborg Rabbits-Randers Cimbria 104-96 (47-42)
Basketligaen
Periodecifre: 20-14, 27-28, 28-18, 29-36.

Kampens gang: 20-14, 47-42, 75-60, 104-96.

Point Svendborg Rabbits: Terrell Harris 20, Michael Moore 20, Sebastian Åris 17, Mikkel Plannthin 14, Claus Magaard 14, Mathias Kelly 7, Mads Kofod Rasmussen 4, Rasmus Christensen 3, Tomas Bjarkason 3, Demonte Flannigan 2.

Point Randers Cimbria: Richard Devon Thomas 31, Charlie Burgess 18, Jerrel Williams 15, Deuce Bello 13, Casper Stage Jørgensen 7, Chris Nielsen 5, Patrick Nielsen 5, Simon Bjørnebo Neidhardt 2.

Bedste spillere: Svendborg Rabbits: Sebastian Åris. Randers Cimbria: Richard Devon Thomas.

Dommere: Jakob Hors, Carsten Baasch Kristensen og Edon Morina.

Tilskuere: 1372.

Næste kamp: Tirsdag 13. marts kl. 19.00: Stevnsgade-Svendborg Rabbits.

Sammenhold

Rabbits fandt vejen til kurven i resten af kampen, hvor Rabbits via føringer på 20-14, 47-42 og 75-60 efter de tre periodepauser kørte sejren hjem.

- I dag viste vi, at vi kan kæmpe og stå sammen som et hold. Randers fik lov til at score lidt for mange point, men vi må give credit til deres lille 10'er (Richard Devon Thomas, red.). Ham havde vi ikke helt styr på i dag, sagde Sebastian Åris.

Richard Devon Thomas blev kampens topscorer med 31 point, heraf fire treere på fire forsøg.

Men Rabbits havde flere spillere, der kunne ramme. Fem mand scorede et tocifret antal point, og Rabbits ramte hele 13 trepointskud på 20 forsøg. Anfører Claus Magaard satte alene fire treere til stor begejstring for de mange tilskuere.

- Det var en fed ramme med masser af tilskuere. Det var med til at løfte os, og det er fedt at vise dem, at vi godt kan vinde, og de må gerne komme igen næste gang, sagde Sebastian Åris.

Hvis Randers havde været skarpere fra straffekastlinjen, kunne kampen have fået et andet udfald. Gæsterne ramte kun på 45 procent af holdets straffekast, 14 af 31. Især amerikaneren Jerrel Williams må hjem og træne. Han ramte kun et af ni straffekast. Rabbits ramte 25 af 35 straffekast, svarende til 71 procent.

Sebastian Åris glæder sig over succesoplevelsen.

- Den her sejr betyder alt. Nu har vi fridag fredag, inden vi træner i weekenden, og på tirsdag skal vi spille en god kamp mod Stevnsgade, og så er vi klar til slutspillet.

Rabbits møder Næstved i kvartfinalerne.

- Vi har slået Næstved i denne sæson, og vi skal bare vinde en kamp på deres hjemmebane og så selv vinde vores hjemmekampe, sagde Sebastian Åris om mulighederne for at gå videre fra kvartfinalerne.

Sejr før slutspillet: Svendborg Rabbits fandt recepten og selvrespekten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce