Schweizer-ure er gået i stå

Tyrkiets Semih udligner til 1-1 i kampen mod Schweiz.
Foto: Yilmaz polat

Schweizer-ure er gået i stå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værtsnation er i chok efter EM-exit i overtiden mod Tyrkiet.

FODBOLD: Schweizer-urene er gået i stå. De brugte seks år på at arrangere EM og på bare fem døgn meldte deres eget landshold sig ud af turneringen og forsvandt i et grimt tyrkisk bad i Basel.
Schweizerne er rystede.

- Vi er ulykkesfuglenes Europamestre, skriver det store schweiziske boulevardblad Blick i torsdags-udgaven.

Avisen taler naturligvis om de mange skader og uheld op til turneringen, men kommentator Andreas Böni konkonkluderer skarpt:

- Det handler også om manglende kvalitet og mod hos træner Kuhn? Hvorfor satsede han ikke fra starten på den friske Vonlanthen, men vi kan ikke magte, når vores tre bedste angribere Frei, Streller og Nkofu alle forsvinder.

- Men EM går videre i vort land, og der går mange år, før vi får det igen. Så lad os nyde resten af turneringen, skriver han med tårer i penneskaftet.

Fabian Buch i Berner Zeitung taler også om sort uheld for schweizerne:

- Vi kan ikke klare at miste profiler som Barnetta og Frei. Yakin kunne have blevet den store helt, men forvaltede ikke sine muligheder.

- EM blev ikke noget sommereventyr for os, men en tårevædet og regnfuld begivenhed. Det er sikkert ikke for tidligt, at Ottmar Hitzfeld overtager holdet. De seneste par år har meget lidt fungeret for holdet, skriver Buch.

Young Boys-træner Martin Andermatt er lidt på nakken af træner Kuhn:

- Jeg forstår ikke, hvorfor Kuhn skiftede Yakin ud. Han var farligste schweizer, og han var den eneste, der overhovedet kom til chancer og altid god for lige pludselig at score, mener Andermatt, der har Holland som klar EM-favorit.

Schweizer-ure er gået i stå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce