Sagan og Gilbert bekræfter Holms myte-knuser


Sagan og Gilbert bekræfter Holms myte-knuser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsdirektør Brian Holm afliver myter om ryttertyper før Amstel Gold Race, hvor Peter Sagan er favorit.

Brostenssæsonen er slut, og cykelsporten skifter de kommende uger scene til Ardennerne, hvor man ofte hører, at helt andre ryttertyper flyves ind fra de varme lande, mens de tunge belgiere køres i stald.

Men det er en myte, at de hårde typer fra Flandern Rundt ikke kan køre med i Liege-Bastogne-Liege og Amstel Gold Race, der køres søndag i det sydlige Holland, forklarer sportsdirektør Brian Holm.

De to favoritter til Amstel Gold Race bekræfter denne myte-aflivning. Både Peter Sagan og Philippe Gilbert har kørt brostensløb - den første med stor succes, den anden med mindre.

- Det passer ikke helt, for de fleste af brostensrytterne kan også køre Liege-Bastogne-Liege og Amstel Gold Race. Der er derimod ikke mange af Ardenner-typerne, der kan køre i Flandern.

- Rolf Sørensen er et eksempel på en, som har vundet begge steder.

- Da jeg selv kørte, blev jeg nummer 11 i Liege og 12 i Amstel. Jeg lavede de samme resultater i brostensløbene, siger Brian Holm.

Grunden til, at mange ryttere holder pause efter brostenene, er snarere mental træthed.

- Problemet er, at det er så hårdt i Flandern, så i løbet af tre uger er de slidt op mentalt.

- Det er selvfølgelig også en udfordring at holde topformen så lang tid, for det er som at løbe et maraton hver søndag. De skal sætte sig op til det, og så tager de så trekvart maraton, hvis de tager midtugeløbene med.

Spørgsmål: Hvordan skal man forstå den mentale træthed?

- Det er at køre og tænke på cykelløb fra 1. januar, hver dag du træner. Du skal have et mål, som du skal sætte dig op til.

- Jeg prøvede selv som rytter i en sæson at være så sat op til at køre Paris-Roubaix, at jeg styrtede inden brostenene, og jeg havde ondt i hele kroppen. Det viste sig to dage senere, at mit haleben var brækket, men det lykkedes mig alligevel at køre de over 52 kilometer brosten.

- Den motivation samler du ikke over natten. Det tager månedsvis, og man er tappet, når man har kørt løbet.

- Det er som en rockstjerne, når koncerten er overstået. Bagefter går luften af ballonen. Så skal man holde en pause, og så kan man sætte nye mål. Mange falder sammen bagefter, siger Brian Holm.

Peter Sagan har i denne sæson vundet semiklassikeren Gent-Wevelgem og den mindre klassiker Brabantse Pijl. Desuden har han andenpladser i Milano-San Remo, Flandern Rundt og E3 Haralbeke.

Philippe Gilbert har ingen store resultater i denne sæson, bortset fra en andenplads i onsdagens Brabantse Pijl, hvor han blev slået på stregen af Peter Sagan.

Sagan og Gilbert bekræfter Holms myte-knuser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce