Sæsonstart i GOG: Første dag med kliken

Fire nye profiler er klar til at tørne ud for GOG i den kommende sæson. Fra venstre er det fløjen OdinnThor Rikhardsson, playmakeren Josef Pujol, stregspilleren Oscar Bergendahl og fløjen Henrik Tilsted. Foto: Karsten L. Sørensen

Sæsonstart i GOG: Første dag med kliken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var 25 grader uden for hallen, men GOG-spillerne havde det endnu varmere indenfor på den første dag efter ferien, hvor den enkle, men også frygtede jojo-test ventede med sine ubønhørlige bip-krav.

Håndbold: Toyotaens instrumentbræt viser 25 grader, da jeg passerer Egeskov Slot i lørdagens flimrende solskin. Og vinden giver kun lidt kølighed, selv om jeg har begge vinduer rullet ned.

Er der overhovedet nogle, der tænker på håndbold sådan en dag?, flyver det gennem mit hoved, mens jeg snegler mig igennem Kværndrup.

Jo, det er der altså nogle, der gør, nogle kilometer længere fremme - i Su'vi:t Arena i Gudme, hjemstedet for GOG's DM-bromzevindere fra sidste sæson.

De skarpe "bip" afslører aktiviteten, før jeg kommer ind i hal 2. Der er gang i den for spillere efter en ferie ofte frygtede bip-test - eller jojo-test - der brutalt afslører, om formen er sløset væk i en liggestol med næsen op i solen.

Emil Jakobsen - GOG's unge, ambitiøse venstrefløj - viser knald jojo-form og har tydeligvis også besøgt vægttræningslokalet flittigt i "ferien". Og jojo - 21-årige Odinn Thor Rikhardsson, klubbens nye islandske stortalent på højre fløj - viser også, at ferien bestemt ikke har været sløset væk.

Før testen havde direktør Kasper Jørgensen sat truppen i gang på første træningsdag med et "velkommen" og "god fornøjelse" - uden at det med sikkerhed kunne gennemskues om "god fornøjelse" gjaldt den udmarvende jojo-test eller den nye sæson generelt.

Derefter var det cheftræner Nicolej Krickau og assistent Mathias Albrektsen, der tog over, og de svinger nu taktstokken.

- Sidste år var det mig, der var ny og overtog et hold. Denne gang tager jeg imod - og det er mit hold, konstaterer Nicolej Krickau, der altså hentede DM-bronze til Gudme i sin første sæson på Sydfyn.

GOG gør sig klar
GOG indledte forberedelserne til den nye sæson, lørdag. Truppen var samlet fra 10.30 til 16.00 med et program, der blandt andet bestod af fysiske test, møde, frokost samt styrketræning.Den 25. og 26. juli er truppen i tyske Magdeburg, hvor der er træningskamp, torsdag.

2. august spiller fynboerne træningskamp mod norske Arendal i Viborg.

4. august spiller de træningskamp mod de tyske mestre fra SG Flensburg-Handewitt i Haarby.

Fra 9. til 12. august deltager GOG i en træningsturnering i tyske Würzburg.

17. august er der træningskamp mod TTH Holstebro i Torsted ved Horsens.

23. august bliver det alvor for GOG med pokalkamp ude mod Give Fremad fra 2. division.

2. september går det så løs i ligaen med mestrene fra Skjern Håndbold som modstander i Gudme.
Henrik Tilsted, der kommer fra Mors-Thy Håndbold, tager sig en slapper efter jojo-testen på første arbejdsdag i GOG. Foto: Karsten L. Sørensen
Henrik Tilsted, der kommer fra Mors-Thy Håndbold, tager sig en slapper efter jojo-testen på første arbejdsdag i GOG. Foto: Karsten L. Sørensen

Markant udskiftning

Udskiftningen på holdet er markant. Efter bronzen var det farvel til fløjspillerne Mark Strandgaard og Magnus Jøndal, til stregspillerne Henrik Jakobsen og Torsten Laen samt til bagspilleren Gøran Johannessen.

Men de nye drenge i klasse er godt på plads på første skoledag - den svenske playmaker Josef Pujol, den svenske stregspiller Oscar Bergendahl, venstrefløjen Henrik Tilsted og altså Odinn Thor Rikhardsson.

- Ja, der er udskiftning, men det har vi prøvet før. Og samtidig har vi jo en stamme af stærke spillere, som går igen, lyder det fra Kasper Jørgensen, der med garanti har profiler som Niclas Kirkeløkke, Lasse Møller, Frederik Clausen og Lars Hald i tankerne.

Første skarpe opgave for GOG i den nye sæson bliver 23. august - en overkommelig pokalottendedelsfinale mod Give Fremad fra 2. division. Fynboerne første kamp i ligaen - søndag den 2. september - bliver en anderledes svær opgave, nemlig hjemme mod de forsvarende mestre fra Skjern Håndbold, der endog har forstærket sig til denne sæson.

Både Kasper Jørgensen og Nicolej Krickau kalder Skjern favorit til en nyt mesterskab.

- Det skal Skjern være med de pange, der er sat i holdet, og med den dybde, truppen har. Men nu må vi så se, om klubben også kan leve op til det, som Krickau tilføjer.

GOG har atter et kontant mål om top-fire og ser - ud over Skjern Håndbold - BSV, Aalborg Håndbold, TTH Holstebro og måske nu også storsatsende Ribe-Esbjerg som de direkte konkurrenter i den forbindelse.

Den 26-årige svensker, Josef Pujol, der kommer fra et år i Bundesligaen - for Gummersbach - er udset til at være leder på GOG-holdet. Foto: Karsten L. Sørensen
Den 26-årige svensker, Josef Pujol, der kommer fra et år i Bundesligaen - for Gummersbach - er udset til at være leder på GOG-holdet. Foto: Karsten L. Sørensen

Den nye leder

Nicolej Krickau lægger ikke skjul på, at der i opstartsfasen vil blive arbejdet hårdt på at få forsvaret - og ikke mindst midterforsvaret - slebet skarpt. I midten er den stærke nordmand Henrik Jakobsen væk - det samme er Torsten Laen.

Oscar Bergendahl skal ind og løfte den tunge arv efter Jakobsen, og så vil man med garanti se Lars Hald i en en markant forsvarsrolle i den nye sæson. Men også spillere som Frederik Clausen, Lasse Møller og Emil Lærke vil få defensive roller.

Krickau har sagt det flere gange til Sport Fyn: Josef Pujol, der kommer fra en sæson hos Gummersbach i Bundesligaen, er udset til at være ny leder på holdet som den "gammeldags" playmaker, der fodrer de øvrige spillere og også slår bolden i halgulvet en ekstra gang, når tingene bliver (for) intense.

- Jeg kan godt lide at have et stort ansvar. Det er en opgave, jeg har haft i mine tidligere klubber på forskellige niveauer. Selv om jeg ikke havde fået at vide, at det var klubbens mål, havde det alligevel været mit mål, siger Josef Pujol til Sport Fyn, da han er kommet "ned" fra jojo-testen.

Den 26-årige svensker kom først til Fyn, fredag, og der skal lige findes en lejlighed, før kæresten og parrets hund er klar til at rykke med playmakeren til Danmark.

Den kun 21-årige islænding, Odinn Thor Rikhardsson, beskrives som et stortalent på højre fløj. Foto: Karsten L. Sørensen
Den kun 21-årige islænding, Odinn Thor Rikhardsson, beskrives som et stortalent på højre fløj. Foto: Karsten L. Sørensen

Fungerer i "håndbold med fart"

Josef Pujol glæder sig til den nye håndboldtilværelse på Sydfyn - han har skrevet en treårig aftale med klubben.

- Jeg tror, spillestilen i GOG passer godt til mig. Jeg mener selv, jeg fungerer godt i "håndbold med fart", og det er GOG jo kendt for, siger han.

- Ser du dig selv som den klassiske playmaker?

- Det gør jeg vel. Jeg er jo ikke så stor og skyder ikke specielt godt. Min væsentlige opgave bliver at sætte de andre op. Fem mål og fem assist kan være et mål for mig i en kamp.

Josef Pujol har dog også selv et godt stående skud.

To nye svenskere i GOG - Oscar Bergendahl (tv.) og Josef Pujol. Foto: Karsten L. Sørensen
To nye svenskere i GOG - Oscar Bergendahl (tv.) og Josef Pujol. Foto: Karsten L. Sørensen

Sæsonstart i GOG: Første dag med kliken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce