Sabotage præger boksestrid


Sabotage præger boksestrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BENSPÆND: Ingen af parterne i den afgrundsdybe tvist holder sig for gode til at slå for dybt og bruge beskidte tricks

BOKSNING: I en krig er der ingen helte, siger man.

En uholdbar kliché, vil nogle måske mene, men i striden i dansk amatørboksning har påstanden fundet sit bevis.

Fra begge sider i kampen mellem Danmarks Bokse-Union (DaBU) og de otte udbryderklubber i Danish Boxing Team fyger eksempler på trusler og sabotage gennem luften. Alle med det formål at spænde ben for modparten.

Et medlem af Danish Boxing Team bliver beskyldt for at have nægtet at sende en af sine boksere til kamp på Fyn, fordi matchmakeren i den fynske klub stemte på den siddende DaBU-formand ved det seneste repræsentantskabsmøde.

I den anden lejr forsøgte DaBU at overtale to af sine bedste boksere til at blive væk fra en tv-dækket turnering i Give, som udbryderne arrangerede. De to pågældende landsholdsprofiler fra unionens elitesatsning "Team China" er Anders Hugger Nielsen fra Olympia i Odense og Hvidovres Claus Bertino.

Anders Hugger har ikke meget tilovers for den måde, som parterne i striden forsøger at ramme hinanden på.

- Det hele går bare ud på at ramme den anden part på den måde, man kan, og det er ved at bruge bokserne som våben. Vi kan ikke bokse deres stævner og omvendt, og så kører hele cirklen som en skrue uden ende. Det går kun ud over dansk boksning, og det er ganske enkelt barnligt, synes jeg, siger Anders Hugger Nielsen og forklarer sagsforløbet således.

- DaBU ville ikke have, at vi skulle støtte alliancen og ville derfor have, at vi skulle trække os. Men så skred vores klubber ind og meldte os til, og vi boksede turneringen alligevel, siger fynboen.

Formand indrømmer

Formanden for DaBU's elitesektion, Bo Bøgeskov, erkender, at han bad de to boksere blive væk, men undskylder sig med, at det skete på grund af manglende kendskab til planerne for Give-turneringen.

- Jeg har snakket med dem, ja. I Bertinos tilfælde skete det gennem hans træner. Og da sagde vi, at DaBU ikke syntes, det var godt, de deltog i turneringen. Vi traf nogle forbehold ud fra de oplysninger, vi havde om Give-turneringen på det tidspunkt. Da de officielle forhold kom frem, var der ingen problemer, siger Bo Bøgeskov.

Egerup nægtet kamp

Også udbryderne i Danish Boxing Team har spillet med musklerne. Matchmakeren i BK Ringen, Knud Poulsen, fortæller, at hans sværvægter Kenneth Egerup blev nægtet en kamp mod Jimmi Andersen fra udbryderklubben Frederiksværk BK, fordi nordsjællændernes formand, Tommy Andersen, ikke billiger, at Knud Poulsen stemte på den siddende DaBU-formand Svend Åge Jørgensen ved det seneste repræsentantskabsmøde.

- Han spurgte, som noget af det første, om jeg havde stemt på Svend Åge Jørgensen på repræsentantskabsmødet. Da jeg svarede ja, sagde han, "så får du ikke nogen boksere herfra og så har vi ikke noget med dig at gøre". Det var barnligt og et stykke under bæltestedet, siger Knud Poulsen.

Afviser påstand

Men at han skulle have sagt sådan, afviser Tommy Andersen. Han fastholder, at det blev et nej ud fra praktiske overvejelser, da Jimmi Andersen havde en kamp dagen efter i Gilleleje.

Ikke desto mindre har BK Ringen og Frederiksværk ifølge Knud Poulsen ikke haft noget samarbejde siden repræsentantskabsmødet i september sidste år.

Sabotage præger boksestrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce