Så kom solen til Tyrol

Kufstein viste sig fra sin bedste side, da grænsebyen i aftes varmede op til de næste ugers EM-fest. Og floden Inn bruste lidt ekstra i dagens anledning.

Så kom solen til Tyrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grænsebyen Kufstein bød velkommen med sin verdensberømte sang og høj himmel

FODBOLD: Solstrålerne bryder ned over bjergtoppene og får vandet i floden Inn til at glimte i sølvblanke farver.

Endelig kom de lune temperaturer til Alperne, og der var belønningen for den lange køretur fra franske Mulhouse nord om de kringlede schweiziske veje og med retning mod Stiftstidendes EM-hovedkvarter de næste små to uger.

Nemlig Kufstein.

Grænsebyen mellem Tyskland og Østrig. Lige durk mellem EM-værtsbyerne Salzburg og Innsbruck.

Og et sandt jernbaneknudepunkt. En slags Østrigs svar på Fredericia.

Endnu søndag morgen havde den rasende sommerstorm mærket Mulhouse, der akkurat som EM-premierebyen Basel op til weekenden var hærget af et frygteligt november-agtigt uvejr.

Det var stadig svært at mærke EM-eufori i Alsace-området, selv om flere franske tilhængere og familier iklædt "les Bleues"-farverne så småt begav sig mod arenaerne i Schweiz.
Kufsteins gamle bymidte var næsten forladt i aftes, da Østrigs premierekamp blev piftet i gang.
Kufsteins gamle bymidte var næsten forladt i aftes, da Østrigs premierekamp blev piftet i gang.

Fodboldens Tyskland

Det var tid at køre ind i det mere fodboldtossede Tyskland.

Op mod Freiburg og med kurs mod Stuttgart, og efter nogle timers intensiv kørsel lå fodbold-metropolen München forude, og man mærkede et stille gys, da den imposante Allianz Arena, der var finalestadion for to somre siden, pludselig tårnede sig op i vejkanten.

Derinde regerer Franz Beckenbauer, Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge og alle de andre Bayern-legender til daglig, og dér frister underhundene 1860 München en kummerlig tilværelse i 2. ligaen. Eneste trøst for 1860-løverne, som de hedder på grund af fordums storhed, er forvandlingen af arena- taget til den blålige 1860-farve på kampdagene.
Udenfor hotellet har byen opsat en mindeplade for komponisten Karl Ganzer, der står bag den uforglemmelige
Udenfor hotellet har byen opsat en mindeplade for komponisten Karl Ganzer, der står bag den uforglemmelige "Das kufsteiner Lied".
Foto: yilmaz polat

Kurs mod Salzburg

På den anden side af München blev kursen sat mod Salzburg, og kort før Rosenheim kom det forjættende skilt - Innsbruck, Brenner og Kufstein.

Brenner-passet smager af Milano, Rom og Napoli, og man fik lyst til at ringe hjem og sige "adios" og bare sætte den mentale kurs mod de italienske herligheder på den anden side af Alperne. Men her i livet skal pligten som bekendt passes før fornøjelserne, og da byskiltet med "Kufstein" lidt senere bød Stiftstidende velkommen, kiggede de lokale indvånere nysgerrigt på de bombastiske bogstaver med avisnavnet. Og som gæst blev man igen oplivet.

EM var for alvor arriveret i Kufstein!

Og efter et sving hen over floden Inn og med den smukke gamle fæstning, der tårner højt over byen, som pejlemærke, blev hotellet fundet i den ældste smøge i byen.

"Das Kufsteiner Lied"

Ikke et hvilket-som-helst hotel, for det var her, at en vis Karl Ganzer i sin tid skrev den verdensberømte sang, "Das Kufsteiner Lied" (se video herunder), og intet kunne vel være mere passende end at indlede opholdet med at afsynge de berømte linjer, som selv den berømte østrigske rapper DJ Ötzi netop har indspillet.

Akkurat som salig Jodle-Birge gjorde det i sin tid.

Kufstein var så småt ved at blive tømt, for i disse timer blev der ikke tænkt på jodlen og serveringen af den næste wienerschnitzel i hotelgaden.

Østrigs EM-premiere stod på aften-menuen, mens Inn-floden svulmede op, godt i stil med Kufsteins motto:

"Byen man altid vil savne, når man tager væk".

Nu kunne EM for alvor begynde.

Det var endelig blevet Sommer i Tyrol.

Se og hør video med "Das Kufsteiner Lied" herunder

Så kom solen til Tyrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce