Anden afdeling af kampen om DM i motocross afvikles på søndag - tætte opgør i flere klasser.

Motocross: Svendborgbanen på Bodøvej bliver søndag hjemsted for anden afdeling af sæsonens åbne DM, hvor de indkørte point indgår i det samlede DM-resultat.

I MX1-klassen er der i denne sæson lagt op til en giganternes kamp mellem Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg og Næstveds Nikolaj Larsen. Larsen har således kun tre point op til Sønderborg-køreren efter første afdeling. Stefan Kjern Olsen er tidligere vinder af DM-titlen, men Nikolaj Larsen er forsvarende mester fra 2016. Svenske Rasmus Sjöberg er treer, men en skade har sat ham ud af spillet, og det kan endnu en gang bringe Kim Sørensen fra Aars helt ind i top-kampen. Kim Sørensen har således en god evne til at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og enhver lille fejl fra konkurrenterne udnyttes straks. Den lokale kører, Rasmus Johansen, har fået en vanskelig start på den nye sæson, idet han måtte udgå af første afdeling med maskinskade.

Næstved-køreren Mathias Gryning har taget MX2-klassen med storm. Før sæsonstart var der på forhånd udpeget en håndfuld kørere, som kunne vinde MX2 klassen, men den eneste, der indtil nu har formået at levere varen, er Gryning, der før Svendborg har hele 15 point ned til unge Mads Sjøholm fra Als på andenpladsen. Jakob Kjær Nielsen og Mathias Jørgensen, der før sæsonen også blev nævnt som titel-kandidater, faldt begge igennem i første afdeling. Hjemmebanekørerne Tonni Andersen og Daniel Wozniak ligger henholdsvis nummer ni og nummer 13 i den samlede stilling, og de leverer ofte store resultater på hjemmebanen.

Som supportklasse til DM-serien kommer juniorkørerne i U18 - 125 cc-klassen - i aktion om deres mesterskab, og det er her, at morgendagens stjerne viser deres evner. Søren Rasmussen (Kolding), Jesper Kristensen (Randers) og Oliver Olsen (Næstved) har taget føringen i top-tre, men et tæt felt af udfordrere står klar til at presse de tre øverste. 

Mellem heatene på Bodøvej vil der blive mulighed for at komme helt tæt på kørere/teams i ryttergården.

  • Af: