Run, run, run, Runström

Björn Runström arbejdede også hårdt under fredagens afsluttende træning. Her trækker den 24-årige svensker bolden om bag støttebenet, så Eric Djemba-Djemba løber ud i intetheden.
Foto: Kim Rune.

Run, run, run, Runström

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg skal ikke stå inde i feltet. Jeg har altid løbet meget, og det er min stil, siger OB's svenske angriber

FODBOLD: Björn Runström kommer ned fra cafeteriaet efter kvarters taktikmøde inden kampen mod Horsens.

Med sit drengede look virker han ubekymret, og han kender da heller ikke en døjt til Horsens.

- Ikke ud over det, jeg lige har hørt til taktikmødet, siger han, da han sætter sig til rette i det, der kaldes bordtennisrummet i OB.

Et par pensionister kommer ind og nyder en ting, men det gør intet afbræk i interviewet.

Inte alls...

Björn Runström er den stille skandinaviske personage i det fynske angreb, som står lidt i skyggen af Djiby Falls mere fysiske stil, der udmønter sig i temperaments-udbrud og indimellem knubbede ord fra modstanderne.

Men det trænede øje har for længst opdaget, at der i Hammarby-knægten er gemt en arbejdshest og en løbestærk angriber, der river og rusker i modstandernes forsvar. Så han lever op til de første tre bogstaver i sit efternavn. Run - som løb.

- Det er gået godt. Vi har vundet i seks kampe ud af syv. Alle på holdet kender sine opgaver på banen. Hele holder angriber og hele holdet forsvarer, og vi har en stabil back-linje, som ikke giver mange chancer væk og vi skaber altid selv mange af slagsen, siger Runström.

- Jeg er en type, der også arbejder meget hårdt defensivt. Det har altid kendetegnet mit spil, men først udviklet, da jeg blev senior-spiller, siger Runström, der startede sin karriere som seks-årig i de sydlige forstæder af Stockholm for Enskede IK, indtil Hammarby IF hentede ham som 12-årig.

- Jeg har haft den der løbevillighed i mig, og det er svært for mig at holde igen. Jeg har da også fået at vide, at jeg indimellem måske skal rationere og vælge de løb, der kan betale sig, tilføjer Runström.

- Djiby er en helt anden type, der ligger meget centralt og agerer target player. Det er ikke min spillestil, og derfor er jeg kommer på min rette hylde i OB, så Fall kan blive i feltet og ikke tage de lange løb som mig.

Forkert i Kaiserslautern

Björn Runström blev hentet i Kaiserslautern, hvor det netop gik lidt galt for den slanke svensker, fordi de så ham som bokspilleren, der skulle hakke 30 kasser ind.

- Det er ikke min spillestil. Jeg vil være fleksibel og hele tiden i bevægelse.

- Nogen siger, at du bruger for mange chancer til dine scoringer?

- Man vil altid gerne lave flere mål, og jeg vil da også gerne have scoret flere mål end to i syv kampe. Men der findes perioder, hvor bolden som mod Sønderjyske rammer indersiden af stolpen og går ud efter, at man har slidt og slæbt.

- Men det er da også sådan, at når man arbejder hårdt for at få chancerne, så har man måske ikke lige det sidste overskud, når man når frem og skal afslutte. Men det er sådan, at jeg altid har spillet - for holdet.

Runström er stadig af den opfattelse, at topholdene i Superligaen er bedre end de bedste i Allsvenskan.

- Og der er ingen tvivl om, at den danske liga er den mest spillende liga. Den er meget teknisk betonet.

Runström er faldet godt til i Odense, selv om der kan blive lidt langt imellem besøgene fra hans italienske kæreste.

Og det er ikke en pige, han har fundet, mens han spillede i Bologna, Verona eller Firenze: - Men jeg kan italiensk, og det er selvfølgelig en fordel, når man møder én fra Italien, siger han med et smil og går ud i omklædningsrummet til de andre.

Run, run, run, Runström

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce