Roterende United møder Barcas faste garde


Roterende United møder Barcas faste garde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manchester Uniteds Alex Ferguson og Barcelonas Josep Guardiolas opskrift på succes er ganske forskellig.

Manchester Uniteds Alex Ferguson og Barcelona-træner Josep Guardiola har begge forrygende succes. Men de to trænere, der lørdag står over for hinanden i Champions League-finalen, har en forskellig succesformel.

Mens Guardiola konsekvent lader den samme stamme af spillere optræde uge efter uge, har United-manageren benyttet sig af et rotationssystem.

- Det er meget interessant, at de to mest succesrige klubber i verden arbejder så vidt forskelligt med det her rotationsprincip, som vi ikke rigtig kendte for10 år siden, siger Morten Bruun, der er tidligere fodboldspiller og ekspertkommentator på 6'eren.

Således har hele ni Barcelona-spillere rundet mere end 40 aktioner i årets Champions League og den hjemlige liga. En præstation, kun fire af Uniteds spillere kan bryste sig af i de tilsvarende turneringer.

Morten Bruun mener, at forskellen på den spanske og den engelske liga rummer en stor del af forklaringen på de to træneres dispositioner.

- Ferguson ved godt, at man sagtens kan tillade sig at sætte point til i 15 af sæsonens 38 kampe. Det kan man simpelthen ikke i Spanien.

- For hvis Guardiola taber blot to point i en kamp, kan det sagtens tage flere måneder at indhente Real Madrid, som uden problemer kan gå ud og vinde 15 kampe i træk, siger Morten Bruun.

En anden forklaring på den markante forskel i de to finalisters brug af rotation er ganske enkelt et spørgsmål om temperament, mener Morten Bruun.

- Ferguson tager langt større risici end Guardiola. Det har været interessant at se på deres to forskellige strategier i Champions League-gruppespillet:

- Begge trænere var jo 99 procent sikre på at gå videre fra gruppespillet. Men man kan se, at Guardiola gik benhårdt efter at vinde de første kampe, og så satte han reserverne til at spille de sidste to. Og det samme så man i ligaen.

- Omvendt lader Ferguson jo reserverne starte, og så fortsætter han i princippet bare med det, for de vinder jo kampene, siger Bruun.

Manchester United og Barcelona vandt mesterskabet i henholdsvis England og Spanien.

Roterende United møder Barcas faste garde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce