Ros fra ny landstræner

Odenses amerikaner Peter Metcalf lå på isen i 20 minutter efter det voldsomme uheld i kampen mod Nordsjælland. Det skyldtes blandt andet, at der ikke var nogen halskrave i hallen. En sådan måtte først hentes udefra. Først i løbet af i dag er der en endelig afklaring af, hvor alvorlig Metcalfs skade er.
Foto: Jens Panduro

Ros fra ny landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter drama i Nordsjælland er Odense Bulldogs klar til at tage imod mestrene fra Herning i aften. Helt uventet er Peter Metcalf måske med i dag trods dramatisk uheld, men han skal først til lægetjek

ISHOCKEY: Selv om Odense Bulldogs tirsdag aften måtte tage hjem fra Nordsjælland med et nederlag på 5-6 og en skadet amerikaner Peter Metcalf efter en dramatisk episode på isen i tredje periode, så var aftenen absolut ikke uden fynske lyspunkter.

Efter kampen havde Bulldogs nye træner, Dean Fedorchuck, et kort møde med den nye landstræner, Per Bäckman, der havde overværet sin første danske ligamatch. Og det var ord om som "godt tempo", "flot intensitet" og "den rigtige attitude", Bäckman brugte om kampen og spillerne fra det fynske.

- Det var gode meldinger at få efter et lidt ærgerligt nederlag. Vi havde flere gange chancen for at komme rigtigt ind i kampen - og vende den - men vi kunne ikke holde fast i momentum, forklarer Dean Fedorchuck.

Der stod 5-5 indtil kort før slutfløjtet, hvor det lykkedes nordsjællænderne at score det afgørende mål.

Hal uden lægemidler

En episode få minutter tidligere kan have påvirket spillerne fra Bulldogs. To Cobras-spillere sendte med en meget hård tackling Odenses amerikaner, Peter Metcalf, ind i barrieren. Metcalf ramte banden med hovedet først, og det skete med så stor kraft, at hans hjelm blev ødelagt.

- Umiddelbart efter tacklingen så jeg noget rødt på isen, og jeg frygtede faktisk, at det var Peters tandbeskytter og nogle tænder. Men heldigvis var det "bare" et stykke af den ituslåede hjelm, fortæller Bent Nielsen, der er holdleder for Odense Bulldogs og i det civile liv i øvrigt er Falck-redder.

Bent Nielsen var hurtigt på isen hos Peter Metcalf - det samme var en læge.

- Peter var heldigvis ved bevidsthed, og han kunne bevæge fødderne. Men han klagede over stærke smerter i nakken. Derfor tog lægen ikke nogen chancer. Han ville have Peter iført en krave til beskyttelse af nakken, beretter Bent Nielsen.

Lægen var i øvrigt stærkt utilfreds med, at der ikke var en halskrave i hallen, men at den måtte skaffes udefra.

- Og det var vi faktisk også overraskede over. I Odense har vi et helt lægerum, fortæller Bent Nielsen.

Måske med i aften

Peter Metcalf lå på isen i 20 minutter, inden han blev kørt til sygehuset i Hillerød. Her fjernede man halskraven efter en halv time, og Metcalf fik lov til at køre med det øvrige hold hjem til Odense.

Først i løbet af i dag ventes en endelig melding omkring Peter Metcalfs skade. Men han skøjtede faktisk lidt rundt i går.

Efter onsdagens træning lød meldingen fra Dean Fedorchuck:

- Peter har det bedre, men han er stadig noget groggy og har smerter i nakken. Vi håber, vi snart har ham på isen igen.

I aftes gav Odense-manager Ole Andersen udtryk for, at Peter Metcalf måske er med mod Herning i aften, men det afgøres først efter et lægetjek.

Lussing til Herning

På spørgsmålet, om holdet også er groggy oven på den tabte kamp i Nordsjælland - med et tv-møde med mestrene fra Herning ventende allerede i aften - lød svaret fra Dean Fedorchuck:

- Ny kamp, nyt fokus. Vi har øjnene fuldt på kampen mod Herning nu.

Og kampen mellem Odense Bulddogs og Herning Blue Fox bliver kæmpet på en slags lige vilkår: To hold der er kommet godt i gang i ligaen, men som begge måtte bide i isen tirsdag aften. Blue Fox måtte således indkassere en lussing med 2-5 endog på hjemmebane.

Ole Andersen håber på over 2000 tilskuere til aftenens topopgør.

TV 2 Sport

Klokken 19.25.

Ros fra ny landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce