Rødt kort til fodboldklub: Irakiske får hård straf

Spillere og træner fra Irakisk Forening. Hadi Al Hadidi fører an under træningen.
Foto: Kim Rune

Rødt kort til fodboldklub: Irakiske får hård straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske Serie 1-klub Dansk Irakisk Kulturforening er af DBU Fyn blevet udelukket fra serien i tre måneder.

Den odenseanske fodboldklub Irakiske Forening er af DBU Fyn blevet udelukket fra at spille fodbold i tre måneder.

Derudover skal klubben betale en bøde på 5000 kroner, og fem af klubbens spillere er idømt karantæner, der rangerer fra to spilledages karantæne til et helt års udelukkelse.

Den hårde straf kommer efter en kamp mellem Ringe BK og Irakiske, der endte med verbale trusler og decideret håndgemæng mellem spillere og tilskuere fra de to klubber. Omtalte kamp blev spillet den 15. august og førte i første omgang til, at Irakiske blev suspenderet i to kampe.

Klubben fik det fulde ansvar, og fem spillere blev idømt karantæne, men efter Irakiske havde skrevet en handlingsplan til DBU Fyn, for hvordan de i fremtiden ville undgå lignende episoder, fik de lov til at spille igen.

Ringe BK ankede

Glæden blev dog kort i Irakiske, for Ringe BK ankede dommen, og DBU’s disciplinærudvalg har nu idømt Irakiske en endnu hårdere straf.

”Appeludvalget har i sin kendelse lagt vægt på, at holdet ikke har fulgt dommerens anvisninger ved afbrydelse af kampen samt forholdenes omfang, herunder antal involverede spillere samt den tidsmæssige udstrækning af overtrædelsernes og grovhed, hvilket appeludvalget har vurderet som værende en særdeles skærpende omstændighed,” står der i begrundelsen fra DBU Fyn.

Det er første gang i to år, at DBU Fyn har udelukket en klub, og formanden for Irakiske, Hadi Al Hadidi, mener, at straffen er unødvendigt hård.

- Fem af vores spillere har allerede fået karantæne, og det kan jeg godt forstå, men hvorfor skal det nu gå ud over hele klubben? Det, synes jeg, er uretfærdigt, siger han.

Irakiske er blevet taberdømt i kampen mod Ringe BK og i kampene siden.

DBU Fyn har ikke ønsket at kommentere dommen.

Rødt kort til fodboldklub: Irakiske får hård straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce