Robin Rahm forlader Bulldogs: Afløser med flot CV fundet

Robin Rahm tager til sverige og erstattes af finsk målmand fundet i østrig. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg

Robin Rahm forlader Bulldogs: Afløser med flot CV fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samme dag som Odense Bulldogs måtte fortælle, at målmand Robin Rahm forlader Odense grundet sygdom i familien, præsenterede klubben en ny sidste skanse. Den nye mand i målet er finsk og har i løbet af sin karriere spillet 61 NHL-kampe.

Ishockey: Mandag meldte Odense Bulldogs ud, at den svenske målmand Robin Rahm er løst af sin kontrakt med klubben. Grundet alvorlig sygdom i den nærmeste familie har svenskeren bedt om at få lov at vende hjem til Sverige, og det har han altså fået lov til, fortæller formand i Bulldogs, Henrik Benjaminsen.

- Det står vi selvfølgelig ikke i vejen for. Det er mig og bestyrelsen, som i samråd har taget beslutningen. Vi har alle sammen været i gamet i så mange år, at vi ved, det ikke er tit, der kommer noget godt ud af, at man holder på en spiller, som gerne vil noget andet, siger han om Robin Rahm, som kom til Odense sidste år.

Den svenske klub Leksands IF skriver på sin egen hjemmeside, at man har hentet målmanden, og Henrik Benjaminsen fortæller, at Odense Bulldogs vil modtage et transferbeløb for Robin Rahm.

- Vi har aftalt, at de betaler et transferbeløb, som vi gerne vil holde for os selv, og så skal de jo forhandle en kontrakt med ham. Vi har ikke flere udgifter ved ham. Men vi har vidst det et stykke tid, og derfor har vi også været i gang med at finde en ny målmand, fortæller formanden.

Og det er lykkedes.

Erfaring fra stærke ligaer

Den nye mand i Odense-buret bliver den 33-årig finne Hannu Toivonen, som kommer til Fyn fra østrigske Graz 99'ers med en imponerende baggrund. Og det er især finnens 61 NHL-kampe fordelt på ophold i Boston Bruins og St. Louis Blues, som stikker ud mellem perioder i blandt andet den amerikanske AHL, Allsvenskan og senest den østrigske liga. Og det er også en ganske tilfreds formand, som kan præsentere Rahm-erstatningen.

- Når man får tilbudt en målmand med det CV, så slår man til. Det er ikke en baggrund, vi ser ofte i den danske liga. Men vi har nogle finske kontakter, og vi kom i kontakt med hans agent, og den vej rundt fik vi en aftale på plads.

Hannu Toivonen er blevet tilovers i Graz, efter at den østrigske klub selv har forstærket sig på målmandsposten. Og formanden fortæller, at Robin Rahms afgang går nogenlunde lige op med Hannu Toivonens ansættelse.

- Det passer på den måde, at det ikke koster flere penge, end det vi sparer på Robin og det, vi får i transferpenge, siger Henrik Benjaminsen, som håber, at den underskrift, Odense Bulldogs sikrede sig mandag formiddag, kan løfte holdet i sæsonens slutspurt.

- Vi har hentet ham, fordi han er en erfaren herre, og det er vigtigt at have derinde, når slutspillet begynder. Og hans CV er godt - også bedre end Robins - men det er jo ikke det, man spiller på. Derfor er det også vigtigt, at han har spillet mange kampe i østrig, som er en stærkere liga end den danske, siger Henrik Benjaminsen.

Den 190 centimeter høje målmand vil være klar til at gå på isen for Bulldogs første gang i hjemmekampen mod Sønderjyske den 20. februar.

Robin Rahm forlader Bulldogs: Afløser med flot CV fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce