Dansk Håndbold Forbund, DHF, har åbnet en sag mod Odense Håndbold for brug af ulovlig spiller, der kan ende med at sende klubben ud af pokalturneringen, såfremt den kendes skyldig i overtrædelsen.

Odense Håndbold, der er nået til kvartfinalen i pokalturneringen, Santander Cup, risikerer nu at blive dømt ude af turneringen, efter Dansk Håndbold Forbund har åbnet en sag mod klubben.

Det skriver TV 2 Sport.

Sagen tager udgangspunkt i ottendedelsfinalen mellem Odense Håndbold og Aarhus United 30. august, som endte med sejr til odenseanerne.

På holdkortet til kampen stod nemlig Mie Højlunds navn, til trods for at den nyindkøbte spiller med fortid i Randers endnu ikke var spilleberettiget i Odense, hvilket først skete dagen efter kampen.

Mie Højland er dog skadet, hvorfor hun ikke var at finde på banen under kampen mellem Odense Håndbold og Aarhus United 30. august.

Det ændrer dog ikke på reglen om, at spillere på holdkortet skal være spilleberettiget, og bliver klubben kendt skyldig i at have en brugt spiller uden berettigelse, vil det betyde, at Odense Håndbold bliver taberdømt i kampen og ender med en bøde i hånden.

Ifølge bestyrelsesformand i Odense Håndboldklub, Jørn Bonnesen, er der dog ikke grundlag herfor.

- Jeg tager sagen meget stille og roligt, for jeg mener ikke, der er grundlag for noget som helst, siger han til TV 2 SPORT.

Aarhusformand: - En klar fejl

Selvom bestyrelsesformanden i en skrivelse til forbundet erkender fejlen, påpeger han over for TV 2 Sport:

- Det beror udelukkende på en administrativ fejl, at hun (Mie Højlund, red.) fejlagtigt var anført på kamprapporten.

Desuden understreger Jørn Bonnesen, at han ikke forstår, hvorfor det overhovedet er blevet en sag, når det har været offentligt kendt i flere måneder, at Mie Højlund har været skadet og derfor ikke har kunnet spille.

Det er dog med andre øjne, at Mads Winter, bestyrelsesformand i Aarhus United, ser på sagen.

- Ud fra reglementet skal alle spillere på holdkortet være spilleberettiget. Det har vi fået bekræftet, at det er den pågældende spiller ikke. Så vi har en klar forventning om, at Odense bliver taberdømt i den her kamp, siger han til TV 2 Sport og påpeger:

- Et regelsæt er til for at blive overholdt. Vi holder os til reglementet, og det gør, at det en klar sag i dette tilfælde.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
3
Odense-direktør: Straffen er ude af proportioner

Odense-direktør: Straffen er ude af proportioner

5
Ude trods sejr: Odense HC taberdømt efter pokalfadæse

Ude trods sejr: Odense HC taberdømt efter pokalfadæse

Ulykkesfuglen over Odense HC skal skydes ned

Ulykkesfuglen over Odense HC skal skydes ned