Rikke Skov er fremtidens dirigent


Rikke Skov er fremtidens dirigent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOVTUR: Jan Pytlick har udnævnt Viborg-spilleren til viceanfører
HÅNDBOLD: Rikke Skov er typen, der aldrig giver op på en håndboldbane. Hun går forrest både i modgang og medgang. Uden for banen er hun let at omgåes og vellidt af alle. Derfor har landstræner Jan Pytlick udpeget hende som viceanfører på landsholdet og ser hende som fremtidens dirigent.

- Hun har de kvaliteter, der skal til. Hun er glad og åben og en, som samler folk omkring sig. Hun er en lederfigur, der kæmper og er med til at opildne de andre. Hun går altid foran, og jeg ser fremtidens landshold bygget op omkring hende. Det er et kig frem i tiden, hvor jeg tror, hun vil blive en god anfører, siger Jan Pytlick, som understreger, at han ikke har planer om at tage anførerbindet fra Karen Brødsgaard lige med det samme.

23-årige Rikke Skov bevarer dog benene på jorden, selv om Jan Pytlick har stillet hende det ærefulde erhverv i sigte - hun er jo bare sig selv.

- Der er ikke så meget, der er anderledes. Jeg er, som jeg altid har været. Det er jo bare et bind, man får på armen, og jeg tager lige meget ansvar nu, om Karen er med eller ej, siger Rikke Skov, som primært har dirigentstokken i hånden, når det gælder forsvarsspillet, hvor hun har sin force.

- Jeg pepper folk op og dirigerer. Det synes jeg selv, jeg er god til. Jeg har ikke noget imod at sige min mening. Men der er også mange andre, der har de kvaliteter. Alle accepterer hinanden, og der er ingen primadonnaer på holdet, pointerer Rikke Skov.

Netop harmonien i truppen mener Rikke Skov kan blive til dansk fordel under OL i Athen. Hun kender flere af de udenlandske spillere fra sin klub Viborg, og de er ikke bange for at stikke knive i ryggen på hinanden.

- Dem jeg spiller på hold med, de taler åbenlyst om hinanden, mens vi har et homogent hold, hvor alle taler med alle. Det kan blive vores styrke, at vi ikke skal bruge energi på konflikter. Vi kan vende en kamp, fordi vi står sammen, siger Rikke Skov.

Rikke Skov ser frem til at spille sit første OL. Op til legene i Sydney for fire år siden var hun med i den forudgående træningslejr i Melbourne som reserve. Men da turneringen gik i gang, måtte hun pænt rejse hjem til Danmark.

- Jeg havde kun en lille chance for at blive udtaget dengang, så jeg var glad for bare at være med i Melbourne. Men jeg syntes alligevel, det var lidt snyd, at jeg skulle hjem. Men dengang så jeg, hvordan det var, og nu er jeg selv med - det er noget af det største. Jeg tror ikke helt, jeg ved, hvad det er, men et OL er jo meget mere end at spille håndbold, siger Rikke Skov, som dog understreger, at det er vigtigt at bevare fokus på det, der skal ske på banen.

Det er primært i midterforsvaret, at Rikke Skov vil kunne opleves under OL i Athen. En rolle hun er vant til både på klubholdet og landsholdet. Indimellem vil Jan Pytlick dog sende hende med frem, men det bliver kun i særlige situationer.

- Der vil være nogle kampe, hvor jeg passer bedre ind i angrebet, hvis der skal åbnes op ude bagfra med nogle skud. Men i de kampe, hvor der kræves meget af forsvaret, der er det bedre at have fuldt fokus på det, siger Rikke Skov, der affinder sig fint med den rolle.

Den 1,82 meter høje forsvarsspiller debuterede på A-landsholdet i 2000 og har deltaget i to slutrunder, som ikke har været alt for vellykkede. Ved EM i Rumænien blev Danmark nummer 10 og ved VM sidste år gik det helt galt, da det reservespækkede hold måtte tage hjem med en skuffende 13.-plads.

På grund af først en knæskade og senere en skulderskade var hun ikke med til at vinde EM-guld i Århus i 2002. Men nu håber hun omsider at få hængt en medalje om halsen til legene i Athen.

- Vi kan lige så godt vinde som alle de andre. Vi har alle drømme, og det vil være ærgerligt ikke at vinde guld, hvis vi har potentialet til det. Men der er mange ting, der gør, at man vinder en slutrunde. Så vi bliver nødt til at se på vores puljekampe først, sætte nogle delmål og så opleve små succeser ad gangen, siger Skov.

Rikke Skov er fremtidens dirigent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce