Riis trods alt tilfreds


Riis trods alt tilfreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CYKLING: - Det er træls.

Sådan lød Bjarne Riis' afsluttende kommentar, da han blev spurgt, hvordan det vil være at undvære Jakob Piil i resten af Tour de France, hvis den udbrudsivrige dansker ikke bliver klar.

For i går var en dag, hvor skaderne hos Team CSC var det helt store tema.

Både Jakob Piil og Bobby Julich stillede til start i Carcassonne med yderst begrænsede forhåbninger om at komme igennem dagens 192 kilometer til Nimes. Godt nok en etape uden de store prøvelser, men et skadet knæ og et skadet håndled var dagsordensættende for det danske hold.

- Efter omstændighederne var det ok. Vi havde to folk skadet, og de første 100 kilometer var hårde. Med to mand på vippen er det aldrig godt, men det var da positivt, at de begge kom igennem, sagde Bjarne Riis.

Etapen var flad som en pandekage, men blev kørt nær Middelhavskysten, hvor en kraftig vind på tværs af feltet bød på rig mulighed for angreb. Sådan et kom da også af sted med 10 mand, men uden CSC-repræsentation.

- Jeg sad og tænkte på det mod slutningen, at det var ærgerligt med de skader. Det var måske eneste gang, hvor vi havde muligheden for et samlet angreb, sagde Bjarne Riis, som sidst holdet var nær kysten beordrede alle ryttere frem i sidevinden for på den måde at sprænge feltet.

En taktik, han også gerne ville have gentaget i går, men som blev gjort umuligt på grund af holdets fysiske tilstand.

- Det er ikke fordi, vi er slidte, men fordi vi har skader, sagde Bjarne Riis, som havde overladt Bobby Julich og Jakob Piil til sig selv dagen igennem.

- Det var op til dem selv at komme i mål. Vi kunne ikke bruge kræfter på det, sagde Bjarne Riis.

Medtaget Julich

Bobby Julich kom til start med den højre hånd bundet ind som følge af et uheld, hvor han var kommet i nærkontakt med en overhalende motorcykel. I første omgang frygtede man et brud, men det kunne røntgenbilleder taget lørdag aften afvise.

Men det var en medtaget amerikaner, der kom i mål i Nimes.

- Jeg var helt sikkert stået af, hvis vejene ikke havde været så gode, som de var. Det var mit store held, at etapen blev kørt på de bedste veje, jeg nogensinde har kørt på i Tour de France, sagde Bobby Julich, der stadig plages af ømhed.

- Jeg kunne hverken skifte gear eller bremse med hånden, men jeg må bare håbe, det bliver bedre, sagde han efter løbet.

Havde det ikke været sæsonens helt store mål, så havde han nok heller ikke gennemført etapen, sagde Bjarne Riis efterfølgende.

- Jeg havde taget ham ud i et hvert andet løb end Tour de France. Men det her er jo Tour de France, sagde Bjarne Riis, som kunne notere sig, at Ivan Basso kom fint igennem søndagens prøvelser, mens Carlos Sastre stadig plages af rygsmerter, som han også led under lørdag.

- Nej, det er det ikke, svarede Bjarne Riis med et smil, da han blev spurgt om CSC er et hold, hvor man stiger af, når man har ondt i ryggen.

Den begrundelse brugte Tyler Hamilton, da han stillede cyklen lørdag.

Riis trods alt tilfreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce