Riis sælger ikke ud: Rytterne har kontrakt hos mig

Bjarne Riis, torsdag eftermiddag i Madrid.
Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/POLFOTO

Riis sælger ikke ud: Rytterne har kontrakt hos mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rygter om ryttere, der skulle forlade Bjarne Riis af pengenød kan stoppe. Med nye Saxo-penge beholder han dem.

Cykelsportens såkaldte transfervindue står på vid gab i disse uger og måneder. Indtil i eftermiddags, da Bjarne Riis og Saxo Bank annoncerede et øget samarbejde, har flere rygter handlet om Riis' ryttere.

Andre hold ville have fingrene i Roman Kreuziger og polakken Rafal Majka, men det kan de droppe.

- De har kontrakt hos mig. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle droppe dem, siger Bjarne Riis på spørgsmålet om, hvorvidt to af hans bedste ryttere skulle være på vej væk.

Forinden havde han på torsdagens pressemøde i Madrid fortalt, at Saxo Bank øger sin investering i cykelholdet for at lukke noget af eller måske hele hullet efter den anden sponsor, Tinkoff Bank.

- Vi får et hold, som er lige så stærkt som i år eller forhåbentlig stærkere, var hans ord.

Roman Kreuziger har kontrakt med Riis Cycling, som selskabet bag Team Saxo Bank hedder, til og med 2015.

Det samme har polakken Rafal Majka, som Riis taler om måske skal være holdets kaptajn i næste års Giro d'Italia.

Ireren Nicolas Roche, som for nylig blev samlet nummer fem i Vuelta a España, har Riis også på kontrakt til og med næste sæson.

Dem har han i sinde at holde på.

Roman Kreuziger blev i år nummer fem i Tour de France, hvor han agerede hjælperytter for Alberto Contador. Rafal Majka var en fremtrædende rytter i Giro d'Italia, hvor han endte som nummer syv.

I cykelsporten er det ikke normalt at lade ryttere gå før kontraktens ophør. Bjarne Riis gjorde det dog, da Fabian Cancellara forlod holdet for at gå til Leopard Trek.

Team Saxo-Tinkoff har lige nu 13 ryttere, som er uden kontrakt for næste sæson. Australieren Jonathan Cantwell rykker et skridt ned til australsk hold, mens danske Anders Lund stopper karrieren.

Bjarne Riis har i 2013 29 ryttere på kontrakt. Han må maksimalt have 30, hvis bare to af dem er unge og nyprofessionelle. Minimumtallet er 23, men det bliver ikke aktuelt.

- Vi kommer måske til at køre med lidt færre ryttere til næste år, men ikke meget, siger Bjarne Riis, som de sidste dage har været med Saxo Bank på turné i Milano, Zürich, Paris, Madrid og i morgen i London.

Riis sælger ikke ud: Rytterne har kontrakt hos mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce