Riis kritiserer UCI: I må forklare jer


Riis kritiserer UCI: I må forklare jer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saxo Bank-Sungards holdejer, Bjarne Riis, bruger skarpe vendinger om lækage af intern dopingliste fra UCI.

Den internationale cykelunions (UCI) liste med individuel rangering af dopingmistanken for Tour de France-feltets 198 cykelryttere skulle aldrig være sluppet ud, mener Saxo Bank-Sungards holdejer, Bjarne Riis.

- Vi er meget utilfredse. Vi kæmper hver eneste dag for en ren sport og for at rette op på cykelsportens image. Og så sker det her. Det må simpelthen ikke ske, siger Bjarne Riis til Jyllands-Posten.

Fredag offentliggjorde den franske sportsavis L'Equipe listen, som blev udarbejdet af UCI før Tour de France sidste år angiveligt som et værktøj til at fange dopingsyndere.

På listen er hver enkelt af feltets 198 ryttere indsat i kategorier fra 1 til 10. Men selv om historien ikke fortæller noget om, hvordan listen skal læses eller forstås, er det et problem, at det bliver offentlig, mener den danske holdejer.

- Når det kommer ud på denne måde, bliver det totalt følsomt. Så er der oplysninger, som kan misforstås og pege i retning af noget, der ikke passer.

- Det, synes jeg, er dybt, dybt kritisk. Der står en masse ryttere, som er stillet rigtig skidt, og det er uden nogen grund, siger Riis.

De to danskere Nicki Sørensen og Matti Breschel er tildelt et femtal, og det samme gælder Alberto Contador. Flertallet er tildelt lavere tal, og Chris Anker Sørensen har fået et tretal.

Bjarne Riis vil have en forklaring fra den internationale cykelunion:

- UCI må forklare sig, så alle ved, hvad det dokument handler om. Lige nu gavner det kun spekulationer, strid og dårligt image. Intet andet, siger han.

Riis kritiserer UCI: I må forklare jer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce