Riis forsvarede taktikken


Riis forsvarede taktikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ALLIANCE: Samarbejde med Armstrong nødvendigt, mente CSC-bossen
CYKLING: Bjarne Riis måtte bruge en del tid på at forsvare den taktik, han valgte på den første dag i Alperne.

En taktik, der indebar en hård offensiv, da Jan Ullrich (T-Mobile) stak fra favoritgruppen med Ivan Basso og Lance Armstrong (US Postal) på kategori et-stigningen Col d'Echarasson.

- Der var tre grunde til det. Vi må ikke lade Ullrich køre i den situation, dertil er han for farlig. Vi kunne øge afstanden til de ryttere, der var blevet sat, og som truede Ivan Basso i den samlede stilling, og endelig havde Ivan så gode ben, at han ville gå efter at vinde etapen, sagde Bjarne Riis, som fik held med to af de tre mål, da Lance Armstrong oversprintede Ivan Basso på de sidste meter af den 180 kilometer lange etape.

- Det var sgu' imponerende. Det gik langt bedre end forventet, og vi spillede vores kort perfekt, sagde Bjarne Riis efter etapen, der betød, at Ivan Basso rykkede op på den samlede andenplads efter Lance Armstong, som kom i gult, da den unge Thomas Voeckler gik helt ned og tabte næsten 10 minutter. Springet ned til de følgende blev også udbygget, så Basso nu har 1,57 minutter ned til Andreas Klöden (T-Mobile) og 4,04 minutter til Francisco Mancebo (Illes Balears), der ligger nummer tre og fire.

En forkert timing

Foran ligger Lance Armstrong, som er 1,25 minutter foran CSC's store håb. En føring, som Ivan Basso og det danske hold ikke gjorde ret meget for at formindske.

- Hvis Ivan var gået efter Jan Ullrich, ville Lance have siddet der med det samme. Han havde stadig to mand fra sit hold hos sig, og der lå yderligere to mand 20 sekunder bagude. Dem ville han bare have ventet på, og så havde de indhentet Ullrich og Basso. Det var ikke det rigtige tidspunkt at angribe. Jeg vidste alt om ruten, for jeg har kørt den igennem, og de sidste stigninger var ikke hårde nok, sagde Bjarne Riis.

- Det er mit job at analysere, og det gjorde jeg. Og når jeg ser muligheden for at angribe, så siger jeg det. Men det var ikke i dag. Det ville ikke have gjort en forskel, sagde Bjarne Riis.

Det angreb, som Ivan Basso lovede på en pressekonference mandag, kom altså ikke, men der er stadig muligheder, mente den danske holdejer.

- Der er både enkeltstarten til Alpe d'Huez og dagen efter, hvor der kommer muligheder, sagde Bjarne Riis.

Riis forsvarede taktikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce