Riis: Ikke hvad vi håbede på


Riis: Ikke hvad vi håbede på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKUFFELSE:Basso kunne ikke stå for presset på Alpe d'Huez
CYKLING: Bjarne Riis smilede godt nok, da han satte sig i de røde lædersofaer på Hotel Le Pic Blanc i Alpe d'Huez, men smilet kunne ikke helt skjule skuffelsen over Ivan Bassos enkeltstart.

Den italienske rytter måtte se sig overhalet af Lance Armstrong, der i mål var 2,23 minutter foran Basso.

- Det var ikke helt, hvad vi håbede på. Men af en eller anden grund, som jeg ikke ved, hvad er, var Ivan ikke på 100 procent i dag, sagde Bjarne Riis.

- Det har nok været noget mentalt, der var i vejen, for formen er der. Det pres, der har hvilet på Ivan de seneste dage, blev måske for meget, sagde Bjarne Riis.

- Godt nok har Ivan udviklet sig meget de seneste uger, hvor der har været stort pres på, men det er stadig noget, vi skal arbejde med i fremtiden. Jeg synes ellers, han har været god til at tage det stille og roligt hidtil, sagde Bjarne Riis, der også kunne notere sig, at Basso tabte tid til de to T-Mobile ryttere Andreas Klöden og Jan Ullrich.

- Ivan taber normalt ikke så meget tid, men om forspringet er nok til Klöden, kan jeg ikke svare på, sagde Bjarne Riis.

Barsk dag i Alperne

I den samlede stilling rykkede den tyske mester ind på Basso, der nu er 1,15 minutter foran tyskeren inden dagens store etape i Alperne, hvor tre kategori 1 stigninger skal forceres sammen med Col de la Madeleine, der med sine 19,5 kilometers stigning er uden for kategori.

Den sidste etape, hvor der for alvor kan ændres på den samlede stilling inden den flade enkeltstart lørdag.

- Den ligger til Ivan. Etapen er både hård og svær, og hvis den gamle Ivan er tilbage, så angriber han, sagde Bjarne Riis, som i flere internationale medier i går fik kritik for valget af taktik den foregående dag, hvor CSC kørte Jan Ullrich ind, da tyskeren angreb. Et udtryk for, at man ville forsvare andenpladsen, snarere end at forsøge at angribe førstepladsen, lød analysen.

- I dag viste jo bare, at vi havde ret i den taktik. Men jeg er på ingen måde enig i kritikken af os. Det er dem, der fejler, sagde Bjarne Riis.

- Lance er jo superstærk, selv om det ikke kommer som en overraskelse. Det er udtryk for den reelle forskel i styrke, at han slår Jan Ullrich med et minut, sagde Bjarne Riis, som på enkeltstarten kunne glæde sig over, at Carlos Sastre kørte i top 10, og i den samlede stilling nu er nummer otte.

- Carlos er kommet ovenpå igen, og jeg tror på, at han kan være med i finalen i morgen (i dag, red.), sagde Bjarne Riis.

Samme opfattelse havde Sastre selv efter enkeltstarten.

- Jeg havde ikke ondt i ryggen i dag, så jeg var glad. I morgen venter en hård etape, hvor vi får brug for alle kræfter, for det handler udelukkende om at få Ivan på podiet. Så hvis styrken er der, angriber vi, sagde Carlos Sastre.

Riis: Ikke hvad vi håbede på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce