Regeringen vil have Togos landshold hjem


Regeringen vil have Togos landshold hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den togolesiske regering mener ikke, at Togo kan spille ved African Nations Cup oven på angrebet på spillerbussen fredag.

Togos landshold har siden det forfærdelige angreb på holdets bus i fredags vægret sig ved at stille op ved African Nations Cup, der spilles i Angola. Og nu får holdet opbakning af landets regering.

- Togos regering har besluttet sig for at trække sit hold. Under så dramatiske omstændigheder kan vi ikke deltage i African Nations Cup. Dette er nødvendigt, for spillerne er i chok, siger regeringens talsmand Pascal Bodjona.

Det internationale fodboldforbund Fifa har strenge regler, der foreskriver, at regeringer ikke må have indflydelse i de nationale fodboldforbund. Derfor er regeringens udmelding formelt set uden betydning, men det er ikke utænkeligt, at Togos fodboldforbund senere kommer til samme konklusion som landets øverste myndighed.

Angrebet på Togos hold fandt sted fredag eftermiddag, hvor oprørsstyrker åbnede ild mod bussen og dens eskorte af angolanske regeringssoldater. Mindst to blev dræbt ved angrebet, og mange er sårede og under fortsat behandling.

Togos absolutte stjerne og anfører, Manchester Citys Emmanuel Adebayor, kom ikke noget alvorligt til i skyderiet.

Størstedelen af spillerne befinder sig angiveligt i lufthavnen i Angolas hovedstad Luanda, hvorfra de ifølge nyhedsbureauet AP agter at rejse hjem søndag.

Regeringen vil have Togos landshold hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce