Rasmussen jagter den store sejr


Rasmussen jagter den store sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPAD-TOUR:Michael Rasmussen har ikke opgivet håbet efter Pyrenæerne
CYKLING: Lysten er der stadig. Lysten til at angribe langt ude fra i håbet om at drømmen om den store meriterende sejr i bjergene går i opfyldelse.

I dag går det løs i Alperne i dette års Tour de France, og for Michael Rasmussen bliver det en ny kærkommen chance for at få den etapegevinst, der er det helt store mål for danskeren hos Rabobank.

- Jeg har ikke vundet endnu, så hvorfor ikke, griner han, da han bliver spurgt, om der venter et nyt forsøg på etapen til Villard-de-Lans.

- Jeg tror stadig på det, og hvis holdet skal have en sejr, så skal den komme fra mig. Jeg har allerede vist, at jeg har potentialet til at vinde en etape, siger Michael Rasmussen.

Det potentiale kom til udtryk i lørdags på etapen til Plateau de Beille. Her sad Michael Rasmussen i udbrud med Jens Voigt over seks bjergtoppe, inden han til slut blev indhentet med omkring 10 kilometer til mål. Et stort anlagt forsøg, der også kostede dyrt, da det gik galt, men den risiko er Michael Rasmussen villig til at tage.

- Det var positivt, hvad jeg fik med. Jeg beviste, at jeg er en af de stærkeste i feltet. Jeg er den type, der går efter de lange forsøg. Jeg vil vinde, men jeg er heller ikke bange for at tabe. Der er jo ingen grund til at sidde med de forreste for så at blive sat mod slutningen og bliver nummer 10 på etapen. Det er ikke min stil, siger Michael Rasmussen.

Forskellige typer

Han er med i sit første Tour de France på sit hollandske hold Rabobank. Og det med rang af delt kaptajn med amerikanske Levi Leipheimer.

- Vi har ikke ret meget samarbejde. Vi kører helt anderledes, for hvor jeg angriber, er han mere tilbageholdende, men jeg vil nok vinde mere, end han vil, siger Michael Rasmussen, der høstede stor ros og anerkendelse for sit udbrudsforsøg især fra Rabobanks teammanager Theo de Rooij.

- Michael er manden, der går efter de store sejre. Han er så professionel og så determineret i alt, hvad han gør, at det er en fornøjelse at have ham på holdet. Moralen fik et ordentlig skub i den rigtige retning for alle, da Michael forsøgte sig med sit angreb, siger Theo de Rooij.

Michael Rasmussens angreb i Pyrenæerne blev dog ifølge ham selv delvist saboteret af Bjarne Riis. Jens Voigt, der var med i udbruddet, havde nemlig fået klar besked på ikke at hjælpe til i kampen.

- Jeg tror, det handlede om tilbagebetaling for Dauphiné Libéré, hvor jeg satte Ivan Basso. Det er da lidt frustrerende, for jeg brugte mange kræfter på at gøre alt arbejdet, siger Michael Rasmussen.

Derfor er trætheden også ved at skinne igennem på den sidste hviledag inden den kommende uge.

- Jeg er så træt, at jeg nærmest ikke kan sove om natten. Ja, jeg ved, det lyder underligt, men når jeg først lægger mig, hamrer hjertet af sted, så jeg kan slet ikke falde til ro, men jeg håber da, at jeg kan bruge hviledagen på at slappe lidt af, siger Michael Rasmussen.

I det samlede klassement er den danske debutant placeret som nummer 18 - 13,03 minutter efter den førende Thomas Voeckler (Brioches). En placering, der kan give mulighed for at slippe lettere af sted.

- Der er mange af feltets gode bjergryttere, der ligger langt tilbage, så det kunne være fint at få følgeskab af en af dem, siger Michael Rasmussen.

- Og skulle jeg være svineheldig, så kunne jeg få både etapesejren og køre mig tilbage i top 10. Så ville alle mål være indfriet, siger han.

Derfor bliver dagens etape også afgørende for, hvordan bjergenkeltstarten på Alpe d'Huez bliver kørt.

- Ligger jeg til i klassementet, så kører jeg til, men hvis jeg stadig ligger, hvor jeg gør nu, så bliver det stille og roligt. Selvfølgelig skal jeg til toppen, men heller ikke mere. Så hellere spare kræfter til dagen efter, hvor jeg så kan forsøge et angreb, siger Michael Rasmussen.

Rasmussen jagter den store sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce