Nøglespillerne fik pænt med pauser i torsdagens sidste grundspilskamp mod Bakken Bears

Basketball: På mandag går Basketligaen ind i sin afgørende fase, når slutspillet begynder. I den første kvartfinale spiller Svendborg Rabbits hjemme mod Hørsholm 79'ers, og det tegner på forhånd til en lige dyst mellem ligaens nummer fire og fem. Hørsholm har forstærket sig i januar ved at hente Jonathan Gilling hjem fra USA og ved at tilknytte Drew Maynard, der sidste år var ligaens næstmest scorende, da han spillede for Værløse og scorede 25,7 point i snit pr. kamp.

Rabbits tabte torsdag 73-87 hjemme til Bakken Bears i en sidste udsat grundspilskamp. Men kampen var tæt det meste af vejen, og Rabbits førte adskillige gange undervejs.

Vigtigst af alt var, at ingen blev skadet eller blev kørt flade. Ingen af Rabbits-spillerne spillede mere end to tredjedele af kampen, da det er vigtigt, at nøglespillerne kan få mange minutter i slutspillet, hvor der er to kampe om ugen.

Brandon Rozzell og Claus Magaard spillede hver 26 minutter, Axel Karason og Damian Ocaña hver 24 minutter, Darious Moten 22 minutter og Brice Massamba 21 minutter. Rasmus Christensen og Marinus Mouboe spillede hver 18 minutter, og Jonas Schaarup 15 minutter. Så spilletiden var pænt fordelt.

Hørsholm spillede sidste grundspilskamp tirsdag, og her valgte Hørsholm helt at spare alle de bærende spillere. De fem normale startere Frederik Hougaard Nielsen, David Harder, Jonathan Gilling, Drew Maynard og Evan Yates var ikke engang i truppen til kampen mod Sisu, der da også vandt den betydningsløse kamp 91-74.

Svendborg Rabbits og Hørsholm har mødtes fire gange i grundspillet med to sejre til hver. Hjemmeholdet har vundet alle fire gange. Svendborg har hjemmebanefordel i en eventuel femte og afgørende kamp i kvartfinaleserien.

  • SportFyn