Basketligaen

Svendborg Rabbits tabte til vicemestrene fra Horsens efter tæt opgør i Forum Horsens.

Basketball: Svendborg Rabbits var tæt ved at tage en fornem skalp i Forum Horsens mod de seneste tre års DM-finalister Horsens IC, der vandt DM i 2015 og 2016.

Rabbits førte længe, men kaninerne var på hælene i det meste af fjerde periode efter et run til Horsens på 11-0 i starten af fjerde periode, hvor hjemmeholdet kom foran 66-60.

Horsens førte 74-71 med 15 sekunder igen, men det lykkedes Rabbits at få udlignet til 74-74. Rutinerede Vedran Borovcanin bragte Horsens foran 76-74 med to sekunder igen, men efter en timeout lykkedes det Rabbits at få udlignet i sidste sekund til 76-76.

Det betød fem minutters overtid, hvor Horsens scorede de 13 første point til 89-76, og Horsens vandt matchen 91-78.

Horsens IC var uden holdets topscorer, Lawrence Alexander, der sad ude med en fodskade. Desuden har Horsens sendt en anden amerikaner, guarden Denzel Ingram, hjem efter gensidig aftale.

Så de gule vicemestre stillede op uden amerikanere.

God start af Rabbits

Rabbits kom godt fra start. Landsholdsguard Sebastian Åris scorede syv af de første 11 point og var med til at give Rabbits en føring på 11-6.

Horsns fik kæmpet sig tilbage og kom foran for første gang efter syv minutter ved stillingen 16-15. Efter første periode førte Horsens 25-23.

Men Rabbits tog et run på 7-0 i de første minutter af anden periode og kom foran 30-27. Føringen holdt til halvlegspausen, hvor Rabbits var i front 42-38.

I tredje periode fortsatte Rabbits med at være i teten, og kaninerne kunne gå ind til fjerde periode med en føring på 60-55.

Men i sidste ende trak hjemmeholdet det længste strå.

Topscorere for Rabbits blev Terrell Harris med 19 point. Sebastian Åris og Mikkel Plannthin blev hver noteret for 13 point. Harding Nana scorede ni point og Claus Magaard otte.

For Horsens blev Kevin Larsen topscorer med 27 point.

Rabbits spiller næste gang på onsdag ude mod Hørsholm, der torsdag led sæsonens første nederlag, da Næstved hjemme vandt 86-80.

Da Rabbits i sæsonpremieren mødte Hørsholm i Svendborg, blev det til et fynsk nederlag på 69-89.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.