Svendborg Rabbits spiller ude mod pokalvinder Næstved i første kvartfinale på mandag.

Basketball: Det bliver som ventet Næstved, som Svendborg Rabbits kommer til at møde i DM-kvartfinalerne.

I torsdagens sidste runde af Basketligaens grundspil vandt Næstved hjemme efter en tæt kamp 90-86 over Randers. Der stod uafgjort efter de tre første perioder, men årets pokalvinder Næstved fik hevet sejren i land med Patrick Onwenu som kampens topscorer med 29 point.

Samtidig tabte Sisu 61-98 til Horsens, og Hørsholm tabte 70-113 til Bakken Bears. Svendborg Rabbits havde spillet sin sidste kamp mandag, hvor det blev til et skuffende nederlag 58-59 hjemme til bundholdet Stevnsgade.

Næstved slutter med samme pointtal som Rabbits, men Næstved er bedst indbyrdes og bliver nummer fire, mens Rabbits bliver nummer fem. Sæsonens fire indbyrdes opgør er endt med to sejre til hver. Næstved har en plusscore på 12 i de to sejre, mens Rabbits kun har en plusscore på 7 i deres to sejre.

Dermed spiller Næstved hjemme i kamp et, tre og en eventuel kamp fem i kvartfinalerne mod Rabbits. Første kvartfinale spilles på mandag i Næstved, anden kvartfinale torsdag 23. marts i Svendborg.

Bakken Bears vinder grundspillet og møder i kvartfinalerne Stevnsgade. I semifinalerne skal Bakken Bears efter den forventede walkover mod Stevnsgade møde vinderen af Næstved-Svendborg Rabbits.

Den regerende mester, Horsens, bliver nummer to i grundspillet og skal i kvartfinalerne møde nummer syv, Randers. Hørsholm bliver nummer tre og møder i kvartfinalerne nummer seks, Sisu.

Der spilles bedst af fem kampe i kvart- og semifinalerne, mens der spilles bedst af syv kampe i finalerne.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.

Mere om emnet

Se alle
Bakken Bears storsejrer og vinder grundspillet

Bakken Bears storsejrer og vinder grundspillet