211 cm høje Chris Gabriel må ikke være med for Næstved i torsdagens kvartfinale mod Svendborg Rabbits, da han har fået karantæne efter en teknisk og usportslig fej i den første kamp.

Basketball: Næstved må undvære holdets største mand, 211 cm høje Chris Gabriel, i torsdagens kvartfinale i Svendborg. Den store sydafrikaner fik både en teknisk og en usportslig fejl i den første kamp i mandags i Næstved, lig med diskvalifikation fra kampen og en spilledags karantæne.

Den usportslige fejl fik Chris Gabriel halvandet minut før tid af kampen for at ramme Rabbits' store mand, 215 cm høje Jacob Enevold Jensen, med en albue i hovedet.

Kvartfinalerne

Svendborg Rabbits spiller i disse dage DM-kvartfinaler i basketball mod Næstved, der vandt den første kamp i serien i mandags 93-78 hjemme.

Kamp to spilles torsdag klokken 19.00 i Svendborg, og kamp tre på mandag kl. 18.15 i Næstved.

Man skal vinde tre kampe for at gå videre til semifinalerne.

En eventuel kamp fire spilles skærtorsdag i Svendborg, og en eventuel kamp fem anden påskedag i Næstved.

Chris Gabriel scorede 15 point og tog fem rebounds for Næstved i sine 25 minutter på banen, og Næstved vandt netop kampen med 15 point, 93-78.

Nana tvivlsom

Rabbits var i mandags uden en lyskeskadet Harding Nana, og den 203 cm høje forward fra Cameroun er fortsat tvivlsom til torsdagens kamp. Han trænede ikke tirsdag.

Der er gratis adgang til torsdagens kvartfinale i Svendborg takket være sponsoren SEF Energi, og en fyldt kaninhule kan give Rabbits vinger.

- Vi får forhåbentlig masser af opbakning fra publikum i en fyldt hal, og det kan hjælpe os til sejren. Jo længere, serien bliver, jo større fordel for os, siger Rabbits-guarden Sebastian Åris, der på grund af en skade i baglåret ikke var med, da Rabbits i december i sæsonens eneste hjemmekamp mod Næstved i grundspillet vandt 83-81 efter overtid.

Svendborg Rabbits kan med en sejr torsdag aften udligne i serien, hvor der spilles bedst af fem kampe.

- Hvis vi kommer bagud 0-2, bliver det rigtig svært. Men hvis det bliver 1-1, er alt åbent, siger Sebastian Åris.

Der er kampstart torsdag klokken 19.00 i HK Midt Arena i Svendborg.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.

Mere om emnet

Se alle
Vild med basket: Sebastian Åris på 22 år er Rabbits-styrmand og går forrest

Vild med basket: Sebastian Åris på 22 år er Rabbits-styrmand og går forrest