Evan Yates matchvinder for Hørsholm med vildt skud næsten fra banens midte i sidste sekund af den tredje DM-kvartfinale mod Svendborg Rabbits

Basketball: Fra den højeste fjeldtop til den dybeste fjord på tre sekunder. Sådan var følelsen for spillere og tilhængere af Svendborg Rabbits, der mandag aften måtte se Rabbits tabe 82-85 til Hørsholm i den tredje DM-kvartfinale. Dermed fører Hørsholm serien 2-1 og kan spille sig i semifinalen ved at vinde hjemme skærtorsdag i den fjerde kvartfinale. Vinder Rabbits den kamp, skal der spilles en femte og afgørende kamp i Svendborg anden påskedag.

Svendborg Rabbits havde bolden på sidelinjen med fem sekunder igen. Damian Ocaña fik bolden og sendte et trepointskud af sted. Den gik i kurven. Udligning til 82-82 med tre sekunder igen. En fyldt kaninhulemed 1370 tilskuere i ekstase.

Men Hørsholm satte spillet i gang, driblede bolden op af banen, og i sidste sekund satte kampens topscorer, reboundstærke Evan Yates, et vildt skud af sted nærmest fra banens midte. Han var nået ind på Svendborgs banehalvdel, men han var dækket op af flere Svendborg-spillere og sendte bolden højt op i luften. Bolden gik på ufattelig vis i kurven, og Hørsholm-spillerne jublede i vilden sky over den utrolige afslutning.

Evan Yates blev topscorer med 34 point og tog 11 rebounds. Hos Rabbits scorede Brandon Rozzell 22 point (men ramte kun på et af 10 trepointskud). Damian Ocaña ramte fem treere på syv forsøg og scorede i alt 19 point.

Rabbits var foran 20-16 efter 1. periode. Men derfra satte Hørsholm sig på kampen. Efter 1. halvleg var Rabbits bagud 34-37 og efter 3. periode bagud 53-60.

70 sekunder før tid var Rabbits bagud 72-78, men bid for bid åd kaninerne forspringet og fik også udligningen, der ville have fremkaldt fem minutters overtid. Men Evan Yates' mirakelskud sørgede for, at kampen sluttede efter de 40 ordinære minutter.

  • SportFyn