Basketligaen

Efter en overbevisende pokalsejr over Sisu skal Svendborg Rabbits møde sidste sæsons DM-finalist Horsens i torsdagens basketligakamp.

Basketball: Blot to døgn efter at have været i succesfuld pokalaktion i Gentofte skal Svendborg Rabbits en tur den anden vej i det danske rige. Torsdag aften klokken 18.30 tager et af Basketligaens tophold, Horsens IC, imod kaninerne fra Sydfyn.

Svendborg Rabbits er som det første hold klar til pokalkvartfinalerne efter en sikker sejr på 88-45 over den gamle storklub Sisu, der i sommer trak sig fra Basketligaen og nu er startet forfra i 2. division.

I tirsdagens pokalottendedelsfinale måtte Rabbits lade en af profilerne sidde over, da ligahold kun må stille med en amerikaner mod lavere rangerende hold. På den baggrund blev guarden Terrell Harris sparet. Den anden Rabbits-amerikaner, forwarden Michael Moore, spillede og blev noteret for 16 point. Claus Magaard blev topscorer med 18 point. Jacob Enevold Jensen scorede 17 point. Sebastian Åris scorede 13 point.

De to sidstnævnte er netop blevet udtaget til landsholdets bruttotrup på 24 spillere, der i november indleder kvalifikationen til EM 2021. Den 211 cm høje center Jacob Enevold Jensen og den 188 cm høje guard Sebastian Åris er to af de nye Rabbits-spillere, der er kommet godt fra start i den nye sæson.

Danmark møder Armenien på udebane 26. november i en gruppe, der også tæller Albanien.

Stor udskiftning i Horsens

Torsdagens modstander i Forum Horsens er en af de etablerede topklubber i dansk basket.

Horsens vandt mesterskabet i 2015 og 2016, og i sidste sæson var klubben også i DM-finalerne, hvor det dog blev til nederlag til Bakken Bears.

Op til denne sæson har Horsens mistet fem af sidste sæsons profiler: Iffe Lundberg, Myles Mack, Will Artino, Daniel Trist og Marin Mornar, men Horsens har stadig kvalitetsspillere som Vedran Borovcanin og Lawrence Alexander. Desuden har Horsens hentet nye spillere, heriblandt danskerne Esben Reinholdt, Kevin Larsen og Christian Benzon, der alle startede inde i weekendens knebne nederlag til Bakken Bears, der vandt 81-78 - Horsens' eneste nederlag indtil nu.

Desuden har Horsens hentet to nye amerikanere, guarden Denzel Ingram og forwarden Cedric Kuakumensah, samt en forward fra Ghana, Reggie Agbeko, der scorede 15 point mod Bakken Bears.

Svendborg Rabbits fik i sidste uge sæsonens første gevinst med en klar sejr på 108-85 over Wolfpack.

 

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.